''Dan ren ik een rondje rond De Kuip met een vlag van Leeds''

''Dan ren ik een rondje rond De Kuip met een vlag van Leeds''

Voor Feyenoord is het belangrijk dat Leeds United goed gaat presteren in de Premier League. Luis Sinisterra maakte een recordtransfer naar de Engelse club voor vijfentwintig miljoen euro en dat bedrag kan door bonussen nog oplopen naar dertig miljoen euro.

Algemeen directeur Dennis te Kloese geeft in gesprek met De Telegraaf aan dat Leeds United dit seizoen bij de eerste tien moet eindigen. De Rotterdammers ontvangen dan een dikke bonus. Te Kloese wil tegenover de krant niet ingaan op details en of het om de complete vijf miljoen euro gaat.

''Ik kan niet alles delen, maar als Leeds United bijvoorbeeld bij de eerste tien eindigt ren ik een rondje rond De Kuip met een vlag van Leeds...'', aldus Te Kloese, die al jaren groot fan is van de Colombiaan. ''Hij werd bijna uitgeleend aan Dordrecht. Ik zat zelf in die periode bij LA Galaxy en heb ook nog gevraagd of hij niet aan ons kon worden uitgeleend.''

Te Kloese is lovend over de scouting
Te Kloese wordt gezien als de man die de Mexicaan Santiago Gimenez naar De Kuip heeft gehaald. De Algemeen directeur geeft aan dat de scouting hier al langer mee bezig was. Ook voor zijn komst was de spits in beeld. ''Die zijn niet gekomen omdat ik daar 20 jaar heb rondgelopen, hoor. Veel spelers waren door onze scouts in beeld gebracht. Er is door onze mensen veel tijd in gestoken om ze live te zien. Niet zomaar even een videootje laten opsturen en dan beslissen.

''Nee, er is heel veel huiswerk gedaan om te zien of ze voetballend en technisch gezien passen bij Feyenoord. En daarbij zie je inderdaad dat in bepaalde Zuid-Amerikaanse landen, ook in Mexico, de verschillen sociaal gezien groot zijn. Dan is voetbal een manier om uit de armoede te komen. Hele families leunen op zo’n jongen en dan is de honger bij zo’n speler om naar een hogere positie te groeien enorm. Daar wijkt alles voor.''

Lees meer over
Luis Sinisterra Dennis te Kloese
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties