"Daar hebben we ook onze opstelling een beetje op gemaakt"

"Daar hebben we ook onze opstelling een beetje op gemaakt"

Arne Slot beseft dat Feyenoord mogelijk goed weg is gekomen met de sliding van Mats Wieffer op Noa Lang, maar gaat liever in op de goede momenten die zijn elftal heeft laten zien. Zo hebben de Rotterdammers het de ongeslagen koploper van de Eredivisie haast onmogelijk gemaakt om hun vertrouwde spel te spelen.

"Volgens mij is dit alles wat De Kuip wil zien en ook onze manier om van PSV te kunnen winnen", begint de trainer van Feyenoord. "Daar moet je enorm veel strijd tegenover zetten en dat hebben we vandaag gedaan. Gecombineerd met gedurfd voetbal van achteruit, daarom vind ik het ook zo mooi om een aantal redenen. Er was een enorme strijd en het publiek stond er op een geweldige manier achter. Je voelde echt met het publiek dat we er bijna ingezogen werden. Volgens mij wil iedereen Feyenoord zo graag zien: het ouderwetse Feyenoord van strijd, gecombineerd met het nieuwe Feyenoord van goed voetbal."

Emile Schelvis sprak bij RTV Rijnmond over een vleugje Mourinho dat woensdagavond over Feyenoord heerste. "Ik denk dat het meer een vleugje Feyenoord is", antwoordt Slot ludiek. "Dit is volgens mij waar Feyenoord volgens mij heel lang al voor staat, dat je er alles aan doet om een wedstrijd eruit te halen. Daar hebben we denk ik ook onze opstelling een beetje op gemaakt en ook onze wissels op aangepast. We hadden spelers nodig die kunnen blijven lopen. Als je tegen een goed positiespel van PSV speelt, moet je soms ook even zeggen: 'Wij kunnen ook goed voetballen van achteruit, maar zullen ook zonder bal veel moeten lopen'. Daar hebben we ook onze keuzes op gebaseerd."

Basisplaats Nieuwkoop
Vervolgens gaat Slot in op het opstellen van Bart Nieuwkoop. "Het is een combinatie van factoren. Maar het heeft er mee te maken dat we met Dilrosun één rechtsbuiten tot onze beschikking hebben, tenzij je Calvin Stengs ook als rechtsbuiten wil tellen, maar hij moest als tien starten vandaag. Javairo heeft een half jaar lang amper gespeeld en toen hij vlak voor de winterstop tegen Heracles speelde en drie dagen later tegen Utrecht, zag ik al vanaf minuut één dat het niet dezelfde energie en intensiteit was."

Slot ziet dat Nieuwkoop de rol goed heeft ingevuld. "Met ons programma had ik heel graag een andere rechtsbuiten opgesteld, maar die had ik niet. Dus dan heb je met Bart Nieuwkoop wel iemand die op die positie bij Union heel veel heeft gelopen als aanvallende wingback. Dus daarbij komt dat Bart in staat is constant diep te gaan achter de laatste lijn en dat vindt Dest, maar geen enkele back, niet heel prettig. Als je naar ons kijkt weet je dat Geertruida graag als rechtsback naar het middenveld trekt en dan kan Bart gewoon in zijn tweede natuur op die positie voetballen."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties