Chery treft Feyenoord: "Ik had wel voor die fanatieke aanhang willen spelen"

Chery treft Feyenoord: "Ik had wel voor die fanatieke aanhang willen spelen"

Feyenoord komt dinsdag tegen Maccabi Haifa een oude bekende tegen. Tjaronn Chery, voorheen speler van onder meer FC Groningen en ADO Den Haag, is namelijk een van de sterkhouders van de ploeg uit Israël. In gesprek met het Algemeen Dagblad blikte de middenvelder vooruit en vertelde hij dat hijzelf twee keer dicht bij een overstap naar Feyenoord was.

"In 2015 wilde trainer Fred Rutten mij van FC Groningen naar Rotterdam halen", begon Chery. "Dat ging niet door en vervolgens kocht QPR mij. Later, toen ik in China speelde, belde Feyenoord nog een keer met de vraag of ze mij konden huren. Het is er nooit van gekomen. Natuurlijk is dat jammer; ik had wel in de volle Kuip met al die fanatieke aanhang willen spelen. Toen ik zag wie we allemaal konden loten in deze Conference League, zei ik tegen onze fysiotherapeut: 'laat het alsjeblieft Feyenoord zijn'."

"Tegen Feyenoord spelen is gewoon mooi. In december komen we naar De Kuip, dan zal het stadion vol zitten. Met die lampen aan, dat heeft iets, maar dat zal iedere voetballer je vertellen. Ik heb Feyenoord veel zien spelen. Ze hebben een sterke ploeg met een slimme trainer. De aankopen hebben het elftal sterker gemaakt. We krijgen het zwaar, maar geloof me: Feyenoord ook. En dat Alireza Jahanbakhsh uit en thuis niet mee zal doen, is geen nadeel voor ons. Een goede speler."

Bij zijn vorige clubs speelde hij nog samen met Feyenoorders Bryan Linssen en Jens Toornstra, die hij dinsdag dus terug zal zien. "Ze zullen snel zien dat Maccabi Haifa een soort Feyenoord in het klein is", vertelde Chery. "Het publiek is bloedfanatiek. In het Sammy Ofer Stadion kunnen dertigduizend mensen. Het gaat echt een wedstrijd worden hoor."

Lees meer over
Conference League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties