Maccabi Haifa boekt eerste zege; alle Europese tegenstanders nog ongeslagen

Waar Feyenoord dit weekend niet in actie kwam, deden de drie tegenstanders in de groepsfase Conference League dat wel. Maccabi Haifa, dinsdag de eerste tegenstander van de Rotterdammers, boekte net als Slavia Praag de eerste zege van de competitie, terwijl Union Berlin een punt pakte.

Maccabi Haifa
In tegenstelling tot Feyenoord heeft Maccabi Haifa dinsdag wel al een wedstrijd in de benen, wanneer de twee ploegen het in de openingswedstrijd van de Conference League tegen elkaar opnemen. Toch betekent dat ook dat de tegenstander uit Israël de wedstrijd met een goed gevoel in gaat, want Sakhnin werd met 2-1 verslagen.

Rechtsbuiten Omer Atzili liet daarbij zien dat Feyenoord hem in de gaten moet houden. Hij zette zijn ploeg in de 70e minuut voor het eerst op voorsprong via een penalty en scoorde in de 90e minuut nog eens, waarmee hij Maccabi Haifa aan de zege hielp. Na het 0-0 gelijkspel tegen Hapoel Hadera in de openingswedstrijd staat de ploeg nu op de vijfde plek met vier punten uit twee wedstrijden.

Slavia Praag
Ook Slavia Praag won met 2-1, al werd die eindstand daar een stuk sneller bereikt. De talentvolle middenvelder Daniel Samek (17) zorgde al na drie minuten voor het eerste doelpunt tegen 1. FC Slovácko. De tweede werd in de 68e minuut na een goed uitgespeelde aanval binnengetikt door aanvaller Stanislav Tecl. Pas in de 90e minuut deed Slovácko iets terug, maar dat was te laat om het spannend te maken.

Zo is Slavia Praag nog altijd ongeslagen in de Tsjechische competitie, die al iets langer onderweg is dan de Israëlische. Van de zes gespeelde wedstrijden won de opponent van Feyenoord er vijf en speelde het er een gelijk. Alleen Victoria Plzen en Sparta Praag staan op dit moment hoger op de ranglijst, al hebben die beide clubs ook een wedstrijd meer gespeeld dan Slavia.

Union Berlin
Union Berlin speelde in speelronde vier al voor de derde keer dit Bundesliga-seizoen gelijk. Na een eerdere 1-1 tegen Bayer Leverkusen en een 2-2 tegen Hoffenheim, eindigde de wedstrijd tegen FC Augsburg dit keer zonder doelpunten. Union staat na vier wedstrijden op plek acht; tegen Borussia Mönchengladbach werd in de laatste wedstrijd voor de interlandbreak wél gewonnen (2-1). Daarmee zijn alle tegenstanders van Feyenoord dus nog ongeslagen in hun nationale competities.