"Maccabi Haifa kan elk thuisduel winnen, ook van Feyenoord"

"Maccabi Haifa kan elk thuisduel winnen, ook van Feyenoord"

Feyenoord trapt de nieuwe Conference League dinsdag af met de uitwedstrijd tegen Maccabi Haifa. De club uit Israël geldt vermoedelijk als de minst bekende ploeg uit groep E. Om die reden sprak RTV Rijnmond met de Israëlische journalist Arbel Eshet, die een lastige middag voorspelt voor Feyenoord.

"In Israël wordt gedacht dat Maccabi Haifa al zijn thuisduels in deze poule zou kunnen winnen, ook van Feyenoord", begon Eshet. "Laat ik duidelijk zijn: Feyenoord is wel de favoriet. En de sfeer zal net iets minder fanatiek zijn dat gebruikelijk bij thuisduels van Maccabi Haifa. De wedstrijd begint om half 6, Israëlische tijd, dus mensen werken dan nog steeds. Ik verwacht 15.000 tot 20.000 mensen in het stadion, waar er 30.000 in kunnen."

Eshet vertelde hoe Maccabi Haifa in het verleden als grote club gold in het land. "Sinds de jaren '80 waren ze dertig jaar lang dé topclub. Ook in Europa deden ze het soms goed, met bijvoorbeeld een overwinning op Manchester United in hun gloriejaren. Om een stap naar Europa te maken, moest je als Israëlische speler bij Maccabi Haifa spelen, want dat was hét podium. Tegenwoordig gaat het minder, veel miskopen in de laatste tien jaar."

De huidige ploeg kent volgens Eshet enkele duidelijke uitblinkers. Een van hen is een oude bekende: voormalig FC Groningen- en ADO-speler Tjaronn Chery. "Hij heeft zich ontwikkeld tot een ware publiekslieveling. Hij deed het hartstikke goed in de twee jaar dat hij er speelt. Voorin loopt ook de spits Omar Atzili, een technische speler. Maccabi Haifa heeft altijd een offensief ingesteld team, al hebben ze met Bogdan Planic een goede verdedigingsleider en ook de doelman Josh Cohen doet het al langere tijd erg goed."

Lees meer over
Conference League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties