Boel begint bij FC Dordrecht aan eerste avontuur als hoofdtrainer

Boel begint bij FC Dordrecht aan eerste avontuur als hoofdtrainer

Melvin Boel wordt de nieuwe trainer van FC Dordrecht. Dat bevestigde de Keuken Kampioen Divisie-club maandagmiddag. Boel is nu nog trainer van Feyenoord Onder 21, maar een maand geleden werd al bekend dat dit zijn laatste seizoen zou zijn. Hij tekent in Dordrecht een tweejarig contract.

Bij FC Dordrecht begint Boel aan zijn eerste avontuur als hoofdtrainer. Hij volgt Michele Santoni op, die na drie seizoenen vertrekt naar Triestina in de Serie C. Pascal Bosschaart bewandelt juist de omgekeerde weg als Boel. Hij was afgelopen seizoen assistent-trainer in Dordrecht, maar neemt komend seizoen in Rotterdam het Onder 21-elftal van Boel over.

"Ik ben ongelofelijk enthousiast geworden van zijn energie die ik voelde tijdens onze gevoerde gesprekken", vertelt algemeen directeur Hans de Zeeuw over de aanstelling van Boel. "Met Melvin kunnen wij doorgaan met de lijn die wij vorig seizoen hebben ingezet: aanvallend voetbal met als doel om het publiek te vermaken. Als we kijken naar de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt bij de jeugdelftallen van Feyenoord, kan je niks anders zeggen dan dat hij toe is aan deze stap in zijn carrière."

Ook Boel zelf kijkt uit naar een succesvolle samenwerking. "De weg die Dordrecht is ingeslagen, zowel binnen als buiten het veld, is onwijs gaaf. Daar krijg ik heel veel energie van. Als je kijkt wat ze de afgelopen seizoenen hebben gepresteerd met goed voetbal, mooie resultaten en goede ontwikkeling bij spelers, is dat iets wat bij mij past. We gaan proberen die lijn door te zetten."

Boel is al sinds 2017 jeugdtrainer bij Feyenoord, waar hij de laatste twee seizoenen de Onder 21-ploeg onder zijn hoede had. Dit seizoen won hij met dat elftal de beker en de voorjaarstitel, en speelt hij komende zaterdag tegen de FC Twente/Heracles Academie om het algehele kampioenschap. Promotie naar de Tweede Divisie zit er echter niet in voor Feyenoord Onder 21, omdat de Jong-teams in die competitie zichzelf al veilig speelden.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties