Bijlow: "Na de wedstrijd voelde ik opluchting en blijdschap''

Bijlow: "Na de wedstrijd voelde ik opluchting en blijdschap''

Na maanden van blessureleed kon Justin Bijlow donderdagavond tegen AS Roma eindelijk weer in de basis starten. Met een overwinning en een clean sheet kan hij opgelucht terugkijken op zijn rentree in de basis.

"Ik ben blij dat ik weer mocht spelen," begint Bijlow tegenover ESPN. "Het is verschrikkelijk om niet op het veld te kunnen staan. Na de wedstrijd voelde ik opluchting en blijdschap. Het voelt weer goed."

De verslaggever had begrepen dat Bijlow graag had willen keepen in de halve finale van de beker, maar hij had niet verwacht dat hij al een basisplaats zou krijgen tegen Ajax. "Ik wilde er in ieder geval bij zijn, maar ik weet niet of ik had gezegd dat ik wilde spelen. Ik wilde weer betrokken zijn bij de groep. De afgelopen weken is dat goed gelukt, want ik heb elke dag met de groep getraind. Bij de wedstrijd wilde ik weer de spanning voelen en het beleven."

Terug in de basis
Voor de wedstrijd waren er twijfels bij supporters en analisten of het wel verstandig was om Bijlow direct te laten starten na zijn blessure. De doelman vindt dat het met de juiste voorbereiding geen probleem is. "Ik probeerde rustig te blijven, mijn ding te doen en alles op me af te laten komen. Dat was mijn recept voor vandaag. Natuurlijk is het lastig om bepaalde situaties in te schatten, omdat ik daar weken niet in ben geweest. Gelukkig heb ik goede keepers om me heen en een goede keeperstrainer waar ik mee kan praten."

"Ik hoopte dat die penalty mis zou gaan en dat gebeurde gelukkig ook," reageert Bijlow lachend op een vraag over de penalty. De keeper weet niet of hij hem had kunnen stoppen: "Ik hoop het wel, ik kan het nu wel heel stoer zeggen, maar dat weet je natuurlijk nooit. In ieder geval ben ik blij dat hij er niet in zat."

Return in Rome
Of één doelpunt verschil genoeg gaat zijn om door te gaan naar de halve finale kan de keeper lastig inschatten. "Het was een zware wedstrijd. Ik denk dat we aan de bal goed waren, maar natuurlijk hebben zij ook goede kwaliteiten en in Rome wordt het daarom geen makkelijke wedstrijd. Ze waren gevaarlijk met voorzetten, maar het verdedigende blok voor me was ook heel goed. Het wordt zeker een zware klus, maar dat is elke wedstrijd."

Lees meer over
Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties