Idrissi: ''Ik raak de bal iets te hard waardoor die eroverheen ging''

Idrissi: ''Ik raak de bal iets te hard waardoor die eroverheen ging''

Oussama Idrissi beseft dat Feyenoord er nog lang niet is. De buitenspeler zat niet lekker in de wedstrijd, maar was toch betrokken bij een beslissend moment in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma. Idrissi leverde een goede voorzet af op Mats Wieffer, die hem vervolgens kon binnenschieten.

"Op voorhand weet je dat AS Roma een hele lastige tegenstander is'', analyseert Idrissi de gewonnen wedstrijd in De Kuip voor de camera van ESPN. ''Ze hebben dit jaar heel weinig doelpunten tegen gehad en hebben een hele duidelijke structuur van verdedigen. Ze zijn defensief heel sterk met ontzettend veel passie en emotie, dus het is lastig om tegen dergelijke tegenstanders te spelen."

Idrissi voelde tijdens de rust dat Feyenoord een goede kans zou maken tegen AS Roma. "We zaten goed in de wedstrijd en je weet dat wij fysiek in de tweede helft de overhand hebben. Heel veel wedstrijden hebben we dat bewezen en ook vandaag weer." Het doelpunt kwam niet uit de lucht vallen. "We trainen al langere tijd op positionering voor de goal. Daarbij weet je eigenlijk dat je een actie maakt en een voorzet geeft en je bewust naar een bepaalde zone speelt waar iemand zou moeten staan."

Na afloop vertelt Idrissi dat de voorzet eigenlijk niet bedoeld was voor Wieffer. "Volgens mij stond iemand ervoor op wie ik hem wilde geven. Ik raakte de bal niet helemaal top en daarom viel hij erachter. Ook daar moest er iemand staan en die stond er, maar die had ik op dat moment niet gezien."

Idrissi heeft niet het idee dat Feyenoord meer doelpunten had kunnen maken en kan leven met een 1-0 overwinning. "Ik moet eerlijk zeggen dat we het laatste half uur niet heel goed meer in de wedstrijd zaten. AS Roma had ook het overwicht en een aantal mogelijkheden. Wij hebben denk ik een solide 1-0 overwinning behaald, natuurlijk had je er liever meer gemaakt. Alleen het is ook niet zo dat wij grote kansen hebben gehad op 2-0 of meer."

Lees meer over
Oussama Idrissi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties