Kökcü kijkt uit naar return: ''Dit voelt wel lekker''

Orkun Kökcü speelde een fantastische wedstrijd tegen AS Roma en verscheen na afloop als eerste voor de camera. De middenvelder merkte wel op dat het in de tweede helft lastiger werd, maar zag vooral in de eerste helft een goed Feyenoord.

''Ik denk vooral in de tweede helft wel hard", reageert de aanvoerder op de vraag hoe hard ze hebben moeten vechten voor deze overwinning. ''Rond de 70ste minuut werd het wel wat lastiger, want zij kregen meer de bal. We kregen er niet veel druk op en zij gingen meer de lange bal spelen, dat was wel lastig. Daarvoor denk ik dat we vooral de wedstrijd domineerden en dat ze helemaal niks te zeggen hadden. We kwamen niet tot echte kansen, dus dat is wel balen. Maar dit voelt wel lekker!''

''Het is precies gegaan zoals ik had gedacht. Ik had het gevoel dat het een soortgelijke wedstrijd zou worden als vorig jaar, waarbij we veel de bal zouden hebben en de tegenstander zou wachten op een kans. Gelukkig was dat geen penalty. Als die erin was gegaan, zou ik gevreesd hebben dat ze daarna alles dicht zouden timmeren bij een 0-1 voorsprong. Maar we hebben goed gevoetbald en hoewel we niet veel kansen hebben gecreëerd, hebben we toch met 1-0 gewonnen."

Strafschop AS Roma
Kökcü weet niet of het een duidelijke strafschop was voor de Italianen. "Het is heel lastig om te zeggen. Ik stond achter Wieffer en zag hem vol op zijn hand vallen, omdat de tegenstander net onder de bal doorging. Hierdoor kon hij niet snel genoeg reageren. Het is dus lastig voor mij om te zeggen wat de richtlijnen zijn." Kökcü zag een goed Feyenoord. "In de eerste 70 minuten hebben we goed gevoetbald, maar daarna kreeg AS Roma de overhand. We hebben echter de hele 90 minuten gestreden. Of dit voldoende is? Vorig jaar hebben we tegen Marseille 3-2 gewonnen, maar uit was een 0-0 gelijkspel toen ook voldoende. Ik denk dat het nu precies hetzelfde is.''