AS Roma stuurt Mourinho de laan uit en presenteert opvolger

AS Roma stuurt Mourinho de laan uit en presenteert opvolger

Jose Mourinho is niet langer de trainer van AS Roma. De tegenstander van Feyenoord in de tussenronde van de Europa League heeft de trainer ontslagen. De Italiaanse club heeft het nieuws dinsdagochtend officieel bevestigd op de clubkanalen.

''We bedanken José namens ons allemaal bij AS Roma voor de passie en toewijding die hij heeft getoond sinds zijn komst naar de Giallorossi'', vertelt clubeigenaren Dan en Ryan Friedkin in een persbericht. ''We zullen altijd goede herinneringen bewaren aan zijn leiderschap, maar we geloven dat, in het belang van de club, onmiddellijke verandering nodig is.''

AS Roma is bezig aan een matig seizoen en staat momenteel negende in de competitie. Afgelopen weekend werd er met 3-1 verloren van AC Milan, vier dagen eerder werden de Romeinen uitgeschakeld in het bekertoernooi door SS Lazio. De clubeigenaren willen de weg omhoog weer vinden en denken dat een trainerswissel uitkomst kan bieden.

Voor Arne Slot zal het ongetwijfeld een interessante ontwikkeling zijn. De trainer van Feyenoord is er de laatste jaren niet in geslaagd om de Portugees te verslaan. Al was Slot er vorig seizoen in de kwartfinales van de Europa League dichtbij, maar moest hij in de verlenging zijn meerdere erkennen, mede door een goede invalbeurt van Paulo Dybala.

Daniele De Rossi
AS Roma heeft dinsdagmiddag direct een opvolger aangesteld. Oud-speler en wereldkampioen Daniele De Rossi heeft een contract getekend tot medio 2024, met een optie op nog een jaar. De Rossi speelde maar liefst 616 wedstrijden voor de Romeinen en is recent begonnen met zijn trainerscarrière. In zijn voetbalcarrière kwam hij uit voor AS Roma en sloot zijn carrière af bij Boca Juniors.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties