AS Roma kansloos onderuit op bezoek bij Fiorentina

AS Roma is gisterenavond kansloos onderuit gegaan op bezoek bij concurrent Fiorentina. De ploeg van José Mourinho verloor met 2-0 en kwam er de hele wedstrijd eigenlijk niet aan te pas.

Fiorentina verloor de laatste vier wedstrijden op rij, maar was maandag dus wel te sterk voor de Romeinen. De thuisploeg had na 25 minuten al drie keer gescoord, al werd er één goal daarvan afgekeurd. In de tweede minuut gaf oud-Feyenoorder Rick Karsdorp een penalty weg, die uiteindelijk benut werd door Nico Gonzalez.

Roma kon de hele wedstrijd vrijwel niets creëren. Het enige lichtpuntje voor Mourinho was de terugkeer van Leonardo Spinazzola, die op het EK van vorige zomer zijn achillespees afscheurde. Gisterenavond, 311 dagen later, maakte hij zijn rentree.

AS Roma en Fiorentina staan nu op gelijke hoogte met 59 punten, al is het doelsaldo van eerstgenoemde beter. De tegenstander van Feyenoord in de finale van de Conference League staat nu zesde en Fiorentina zevende. Nummer zes gaat rechtstreeks naar de Europa League, nummer zeven speelt play-offs Conference League.