Van Hanegem: ''Ik ben blij met AS Roma als tegenstander''

Van Hanegem: ''Ik ben blij met AS Roma als tegenstander''

Willem van Hanegem verbaast zich in zijn column over de keuze voor Tirana als speelstad voor de finale van de Conference League. Zowel Feyenoord als AS Roma heeft een enorme supportersschare en beide clubs zullen dus veel supporters teleur moeten stellen. In zijn column in het Algemeen Dagblad kijkt De Kromme vooruit naar de Conference League finale en terug op de wedstrijden tegen PSV en Olympique Marseille.

"Dat Feyenoord in Marseille niet geweldig speelde, is bijzaak. Ik kijk graag naar de kwaliteit van het spel, maar in de halve finale moet je simpelweg overleven. Dat hebben ze erg goed gedaan. Ik zag in Marseille een elftal dat er voor elkaar stond. Ik kijk vaak kritisch naar de verrichtingen van jongens als Malacia en Geertruida, maar wat je die jongens niet hoeft te leren, is dat ze hun tanden laten zien. Ze beten van zich af in Frankrijk en dat is goed."

"Malacia deed dat tegen PSV overigens ook, maar wel een beetje te vaak. Ik geniet trouwens steeds vaker van Reiss Nelson. Die jongen ontwikkelt zich goed en werkt zo hard als een paard. Het zou leuk zijn als hij toch langer kan blijven", aldus Van Hanegem. "Tegen PSV ging het voor Feyenoord alleen om het veiligstellen van de derde plek, dus aan die wedstrijd zou ik verder ook niet te veel waarde hechten. Wat mij opviel is dat vermoeidheid vaak als excuus wordt gebruikt. Ik hoorde mensen zeggen dat de zwakke eerste helft door vermoeidheid kwam, maar Feyenoord was in de laatste minuten – met veel spelers die in Marseille ook lang hadden gespeeld – toch in staat om nog tweemaal toe te slaan. Dan ben je dus niet te moe."

Affiche verdient groot stadion
De tegenstander in Tirana kan Van Hanegem wel bekoren. "Ik ben blij met AS Roma als tegenstander. Niet omdat Feyenoord daar wel even overheen loopt, want dat is natuurlijk niet zo. Maar wel omdat het een echte club is", zo vervolgt Van Hanegem. "Dit AS Roma zal strak georganiseerd zijn, want dat is José Mourinho wel toevertrouwd. [...] Voor Feyenoord wordt het de vierde Europese finale. We wonnen al in 1970, 1974 en 2002. Voor volle stadions. Nu ook, maar dat was niet zo moeilijk. Dit affiche verdient gewoon een heel groot stadion. Dat zullen ze diep in hun hart ook bij de UEFA inmiddels vinden, lijkt mij."

Lees meer over
Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties