Even voorstellen: medefinalist AS Roma

Even voorstellen: medefinalist AS Roma

Feyenoord moet in Tirana zien af te rekenen met AS Roma voordat het zich de winnaar van de eerste Conference League ooit mag noemen. Daarmee treft de ploeg van trainer Arne Slot een team dat aan een degelijk seizoen bezig is.

De ploeg van Jose Mourinho staat in de Serie A namelijk op de vijfde plaats. Dat is niet genoeg voor Champions League voetbal volgend seizoen; daar moet het minimaal vierde voor eindigen. De afstand met Juventus bedraagt echter tien punten, waardoor dat in ieder geval onmogelijk is. Dat de Romeinen nu in de finale van de Conference League staan, hebben ze te danken aan een vrij rommelig Europees seizoen.

AS Roma moest namelijk één voorronde overleven om zich te kwalificeren voor de groepsfase van het toernooi. Dat lukte door Trabzonspor met 1-2 en 3-0 te verslaan. In een groep met Bodø/Glimt, FC Zorya Lugansk en CSKA Sofia werd het eerste, maar kreeg het wel met 6-1 om de oren van eerstgenoemde. De groepswinst werd ook maar met één punt verschil ten opzichte van de Noren veiliggesteld.

Nadat Vitesse zich kwalificeerde voor de achtste finales van de Conference League door Rapid Wien te verslaan, werd het gekoppeld aan AS Roma. De Italianen gingen na een 0-1 overwinning in GelreDome en 1-1 gelijkspel in Rome weliswaar door, maar wie beide wedstrijden volledig heeft gezien zal weten dat Vitesse de betere partij was en het had verdiend om door te bekeren naar de kwartfinales. Dat gebeurde niet: AS Roma nam het in die ronde namelijk op tegen oude bekende Bodø/Glimt. Na een 2-1 nederlaag in Noorwegen werd de halve finale veiliggesteld door thuis met 4-0 te winnen.

Leicester City was de laatste horde die AS Roma nam. Het won de thuiswedstrijd met 1-0, nadat de heenwedstrijd eerder een 1-1 gelijkspel opleverde. Nu mag het zich gaan opmaken voor de finale in Tirana tegen Feyenoord. Met een selectiewaarde van 369,35 miljoen euro en spelers als Chris Smalling, Lorenzo Pellegrini, Henrikh Mkhitaryan, Tammy Abraham en natuurlijk Rick Karsdorp lijken de Italianen op papier de lichte favoriet in Tirana.

Lees meer over
Feyenoord Conference League 2021/2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties