Arnesen legt uit: ''Met Cyriel konden we geen afspraken meer maken''

Arnesen legt uit: ''Met Cyriel konden we geen afspraken meer maken''

Feyenoord is nog altijd van plan om Cyriel Dessers definitief over te nemen van RC Genk. De Rotterdammers hebben een koopoptie bedongen van vier miljoen euro, maar dan moet er ook nog met Dessers een persoonlijk akkoord worden bereikt. Technisch directeur Frank Arnesen vertelt waarom het niet makkelijk gaat worden.

''Doordat zijn transfer echt pas enkele minuten voor het sluiten van de transferdeadline tot stand kwam, was daar geen tijd meer voor'', vertelt de Deen in gesprek met Voetbal International. ''Hij zat al in Madrid, zou bij Léganes gaan tekenen, toen ik zijn agent aan de lijn kreeg. 'Het ziet ernaar uit dat het toch niet doorgaat, zoeken jullie nog een spits?'''

''Die zochten we zeker'', vervolgt Arnesen zijn verhaal. ''Ik zei: neem hem mee naar een hotel, wij regelen de rest. Onze huisjurist Joris van Bentem is toen als een raket aan het werk gegaan om alle formaliteiten op tijd rond te breien. Om vijf voor twaalf was alles rond, maar met Cyriel konden we geen afspraken meer maken over een eventueel toekomstig contract."

''Je begrijpt dus dat we nog alle zeilen bij moesten zetten om zijn tijdelijke overgang überhaupt op tijd rond te krijgen. Bovendien hadden weinigen tot niemand kunnen voorzien dat hij het nu zó goed zou doen. Intussen is de interesse voor hem alleen maar gegroeid.'' Dessers kan er ook voor kiezen om elders in Europa aan te slag te gaan. Na de finale gaan de partijen om te tafel.

Lees meer over
Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties