Dessers krijgt Belgisch advies: ''Blijf bij Feyenoord!''

Dessers krijgt Belgisch advies: ''Blijf bij Feyenoord!''

Cyriel Dessers moet koste wat het kost bij Feyenoord blijven. Dat zegt 50-voudig Belgisch international Gert Verheyen. De huidig analyticus vindt dat de spits onder geen beding moet terugkeren naar Genk.

''Hij moet er alles aan doen om bij Feyenoord te blijven.'' Dessers kwam in België moeizaam tot scoren. Dat is een reden voor de spits om in Rotterdam te blijven, zegt Verheyen in gesprek met De Telegraaf. ''Ik geloof niet dat wanneer je ergens niet slaagt, uitgeleend wordt en terugkeert, het dan wél zou lukken. Natuurlijk had hij concurrentie met Onuachu (spits van Genk, red.). Die zou hij niet uit de ploeg spelen, maar ik had wel verwacht dat ze samen hier iets konden betekenen.''

Dat is dus niet het geval gebleken. ''Omdat geen van beiden de hoeken in duikt. Eigenlijk doen Dessers en Onuachu hetzelfde: de bal vasthouden, naar de buitenkant spelen en maken dat ze voor het doel verschijnen. Donderdag tegen Marseille raakte Dessers 25 ballen. Meer hoeft niet, maar dat soort spits is hij wel altijd geweest.'' Onuachu kan deze zomer vertrekken bij Genk, waardoor de kansen op speeltijd voor Dessers in België weer groter worden.

Toch vindt de analyticus een terugkeer geen optie. ''Als je Dessers terughaalt, moet Genk hem beschouwen als dé diepe spits. En hem laten staan. Want als de trainer straks een andere spits beter vindt, zit Dessers weer op de bank. Hij verdient die kans, maar mocht ik in zijn schoenen staan, dan zou ik er alles aan doen om bij Feyenoord te blijven.''

Lees meer over
Cyriel Dessers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties