Arnesen gaat in op interesse Dilrosun, Lammers en Kitolano

Arnesen gaat in op interesse Dilrosun, Lammers en Kitolano

Technisch directeur Frank Arnesen praatte vrijdag uitgebreid de pers bij over waar hij tijdens deze transferwindow mee bezig is. Ook het Algemeen Dagblad kwam daarbij aan de beurt. In gesprek met de krant ging de Deen onder meer in op enkele namen die de afgelopen tijd aan Feyenoord gelinkt werden.

Opnieuw benadrukte Arnesen dat de prioriteit ligt bij het vinden van een rechter centrale verdediger, maar ook voorin wordt naar mogelijk versterkingen gezocht. Daarbij viel de naam van Javairo Dilrosun, de 23-jarige Nederlandse buitenspeler van Hertha BSC.

"Een maand geleden hebben we contact gelegd en toen bleek dat zijn komst echt niet haalbaar was", vertelde Arnesen over de aanvaller die nog tot 2024 vastligt in Berlijn. "Recent kregen we te horen dat er misschien toch een mogelijkheid is om hem te huren. Laten we zeggen dat de deur op een kiertje staat."

Ook voormalig jeugdspeler Tahith Chong (Manchester United) en oud-PSV'er Sam Lammers (Atalanta) werden genoemd. "Ik heb Manchester United gebeld voor Chong, maar ook dat bleek onhaalbaar. De naam Sam Lammers is ook gevallen, maar Arne Slot gaat met Robert Bozeník aan de slag als spits en we hebben Naoufal Bannis en Bryan Linssen die daar ook kunnen spelen."

Arnesen kon ook de interesse in Joshua Kitolano, een 19-jarige Noorse middenvelder, bevestigen. "Het is een speler die ik heel graag zou willen hebben, een speler met veel potentie. Maar het is lastig als er nauwelijks iets te besteden valt. Kitolano is zeker niet uit beeld, maar onze prioriteit is die centrale verdediger. Lutsharel Geertruida kan daar ook spelen, maar die is herstellende van een knieblessure en is pas in oktober weer terug."

Uitgaande transfers
Arnesen ging daarnaast in op de namen van enkele spelers die mogelijk uit De Kuip vertrekken. Een van hen is Ridgeciano Haps, die hij graag zou verkopen. "Dat zou voor alle partijen het beste zijn. Tyrell Malacia ontwikkelt zich geweldig en Haps is te goed voor een plek op de bank. Voor hem zou het een mooi moment zijn om te vertrekken. En voor ons zou het een welkome transfersom kunnen opleveren."

Voor Marcos Senesi heeft ondanks wat geruchten nog geen club zich gemeld, vertelde de technisch directeur verder. "Wel voor Wouter Burger, waar FC Basel naar hengelt, maar hij is nog gewoon hier." Ook Nicolai Jørgensen mag van Arnesen vertrekken, al is ook daarvoor nog geen club concreet. "Arne Slot weet dat hij niet op hem hoeft te rekenen en heeft toen samen met Nicolai besloten dat hij zich apart van de groep fit zal houden. Dit is voor alle partijen het beste. Wij hopen dat er straks een club komt die hem wil overnemen."

Lees meer over
Ridgeciano Haps Nicolai Jørgensen Frank Arnesen Javairo Dilrosun
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties