"Dan wordt er veel over spelers gesproken en kan de prijs omhoog"

"Dan wordt er veel over spelers gesproken en kan de prijs omhoog"

Frank Arnesen krijgt bij Feyenoord veel lof voor de versterkingen die hij dit seizoen aantrok. Er klinkt echter ook kritiek, vooral op het feit dat hij nog nauwelijks inkomsten uit uitgaande transfers op zijn naam heeft staan. In Goedemorgen Eredivisie ging de technisch directeur daar zelf op in.

Afgelopen winter gingen er over verschillende spelers geruchten, maar Arnesen zag dat niet als het moment om te verkopen. "Ik begrijp dat de club dat wil, maar ik heb uitgelegd waarom. Ik denk dat we een heel goede groep hebben. We willen hoog eindigen en dan krijg je een probleem als je in de winterstop spelers weg gaat doen."

Arnesen erkende wel dat de transferbalans van Feyenoord een probleem is. "Het is heel raar voor een Nederlandse topclub om meer te investeren in spelers dan te ontvangen aan verkopen. Nederland is een verkoopland. Wat wel zo is: onze omzet uit sponsoringen en ticketing tegenover wat eruit gaat, staat ieder jaar in de plus, als enige club. Op de transfermarkt staan we echter zwaar in de min."

Wel merkt hij dat er dingen aan het veranderen zijn. Spelers als Orkun Kökcü, Luis Sinisterra en Marcos Senesi staan bij veel grote clubs op de radar. "Vorig jaar hadden we maar één speler in Oranje en waren we in Europa niet sterk. Nu spelen we in een andere stijl, komen er veel scouts kijken en winnen we onze groep in de Conference League - wat geen makkelijke groep was. We hebben negen of tien internationals."

"Alle grote clubs kijken naar de topwedstrijden", legde de Deen uit. "Tegen Ajax, PSV, AZ, Twente. Daar kijken scouts: hoe goed is iemand in zo'n wedstrijd? Daarnaast heb je Europese wedstrijd en interlands. Als een speler het op dat niveau goed doet, wordt er veel over gesproken en kan de prijs omhoog."

De vraag die veel klinkt, is of uitgaande transfers voor Feyenoord ook noodzakelijk zijn. "We hoeven niet te verkopen, maar het is logisch dat het in de zomer gaat gebeuren. Er zijn ook spelers die dan weg willen en het is het juiste moment om weg te gaan. Dat zal dus ook gaan gebeuren. Wij als Nederlandse club moeten goedkoop inkopen en duur verkopen. Dat is wat we de laatste jaren niet goed hebben gedaan."

Lees meer over
Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties