'Apollon Limassol denkt aan oud-Feyenoorders Kuyt en Makaay'

'Apollon Limassol denkt aan oud-Feyenoorders Kuyt en Makaay'

Dirk Kuyt en Roy Makaay kunnen mogelijk aan de slag als trainersduo bij Apollon Limassol, zo weet Voetbal International. De nummer zeven van de nationale competitie van Cyprus zoekt momenteel naar een nieuwe trainer nadat de Serviër Vladam Milojevic onlangs werd ontslagen.

In die zoektocht is technisch directeur Antonis Manikas dus uitgekomen bij Kuyt, met een rol als assistent-trainer voor Makaay. Nadat de geboren Katwijker zijn carrière als voetballer stopte, was hij al hoofdtrainer van Feyenoord Onder 19 en het eerste elftal van ADO Den Haag. De resultaten in Den Haag waren niet zoals gewenst en dus werd Kuyt halverwege het seizoen al ontslagen.

Momenteel zit Kuyt zonder club en dus kan hij bij een avontuur op Cyprus in alle rust werken aan ervaring in het trainersvak. Makaay moet de kampioensheld van Feyenoord op het eiland gaan helpen bij Apollon Limassol. De oud-spits is momenteel actief als adviseur bij Bayern Munchen en was eerder assistent-trainer bij Rangers FC en Feyenoord Onder 19, terwijl hij 3,5 jaar hoofdtrainer was bij Jong Feyenoord.

Apollon Limassol, de nummer zeven van Cyprus, wist dit seizoen slechts zes van de veertien wedstrijden te winnen en dat zorgde voor grote ontevredenheid bij het bestuur van de club. Terwijl er in de afgelopen seizoenen vaak werd meegedaan in de strijd om het kampioenschap, staat de club nu al op een achterstand van tien punten. Rechtsback Godswill Ekpolo vertegenwoordigt met 1,2 miljoen euro de meeste marktwaarde bij de club Limassol. Ook Nederlander Peter Leeuwenburgh, oud-speler van Ajax en FC Groningen, staat onder contract bij de club uit Cyprus.

Lees meer over
Makaay Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties