MATCHDAY! Feyenoord sluit reguliere competitie af tegen RKC Waalwijk

MATCHDAY! Feyenoord sluit reguliere competitie af tegen RKC Waalwijk

Door het gelijkspel afgelopen donderdag tegen Heracles is Feyenoord geëindigd op de vijfde plek. Dat betekent dat de Rotterdammers nu ook officieel veroordeeld zijn tot de play-offs. Voor Feyenoord staat er vandaag dus niets meer op het spel en datzelfde geldt eigenlijk voor RKC. De Waalwijkers hebben zich officieus al gehandhaafd. De verwachting is dus ook dat Advocaat vandaag wat spelers rust gaat geven met het oog op de start van de play-offs die aanstaande woensdag beginnen. De wedstrijd begint vandaag om 14:30 en is te volgen via ESPN en het liveblog op FR12.nl.

Vorm Feyenoord
De laatste keer dat Feyenoord een competitiewedstrijd winnend wist af te sluiten, dateert alweer van ruim een maand geleden. In en tegen Utrecht werd toen met 1-2 gewonnen. Sindsdien heeft de ploeg van trainer Dick Advocaat twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren. Met het gelijkspel tegen Heracles is Feyenoord nu dus, zoals gezegd, verzekerd van een plek in de play-offs. Behalve voor de eer speelt Feyenoord vandaag dus eigenlijk nergens meer voor. Dat geldt wel voor de eventuele tegenstanders in de play-offs. Feyenoord zal vandaag met een schuin oog gaan kijken naar de wedstrijden van Sparta, Heracles en Fortuna Sittard. Deze ploegen kunnen nog achtste worden en dus eventueel de tegenstander van Feyenoord in de eerste ronde van de play-offs zijn.

Tegen Heracles kwam Feyenoord niet veel in de problemen, maar via een discutabel penaltymoment werd de eindstand op 1-1 bepaald. Zowel de scheidsrechter als de VAR vonden het een penalty, tot ongeloof van Advocaat. "Als je daar een penalty voor geeft, is de VAR blind en maakt de scheidsrechter ook een fout. Die mensen hebben niet in de gaten wat ze ermee aanrichten door hier een penalty voor te geven. Hij loopt gewoon mee, verliest de bal en struikelt over zijn eigen voeten. Ik vond hem goed fluiten, maar dit was wel een fout van hem." Advocaat wilde niet concreet zeggen dat het Feyenoord de wedstrijd heeft gekost, maar stelde wel dat Heracles verder niet erg gevaarlijk was geworden. "Er was geen reden om angst te hebben. Na de 1-0 moesten zij meer komen, dan krijgen wij nog meer ruimte. Beide ploegen speelden op scherp. Dat kostte veel kracht, maar ik denk dat wij van daaruit meer kwaliteiten hebben. Als het dan 1-1 wordt, wordt het wat rommeliger. Dit was totaal onnodig."

De gebruikelijke afwezigen die er vandaag wederom niet bij zullen zijn, zijn Bart Nieuwkoop, Aliou Baldé en Lucas Pratto. Volgens het Algemeen Dagblad is ook Bryan Linssen er niet bij door een liesblessure. Volgens de krant wordt Leroy Fer naar de bank gestuurd en vervangen door Mark Diemers. De eerder langdurig geblesseerde Nicolai Jørgensen wordt vandaag ook nog gespaard. Hij wordt vervangen door Robert Bozenik.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Bijlow; Geertruida, Botteghin, Senesi, Haps; Diemers, Toornstra, Kökcü; Berghuis, Bozeník, Sinisterra.

Vorm RKC Waalwijk
RKC staat op dit moment op de veertiende plek en heeft zich officieus gehandhaafd in de Eredivisie. De ploeg van Fred Grim, die eerder actief was als assistent-trainer onder Advocaat, staat drie punten boven FC Emmen dat zestiende staat. Met een beter doelsaldo van dertien goals kan het eigenlijk niet meer misgaan. Van de laatste vijf wedstrijden werden er drie verloren, één gelijkgespeeld en één gewonnen. Twee van de drie verliespartijen kwamen tegen Ajax en AZ, de andere tegen Willem ll. Vorig seizoen, toen corona ervoor zorgde dat de Eredivisie gestaakt werd, stond RKC nog stijf onderaan. Doordat er toen niemand kampioen werd en niemand degradeerde, mochten de Waalwijkers in de Eredivisie blijven. Dit seizoen heeft RKC zichzelf dus wel richting handhaving gespeeld.

Feyenoord speelde eerder dit seizoen nog 2-2 gelijk op bezoek bij RKC. Het was een gelijkspel tegen een laag geklasseerde ploeg waar Feyenoord er achteraf gezien te veel van heeft gespeeld. Uiteindelijk was het nota bene Ridgeciano Haps die in de laatste minuten nog een punt redde voor de Rotterdammers door Kostas Lamprou met een afstandsschot met rechts te passeren. In die wedstrijd speelde ook Christian Conteh zijn enige dertig minuten van het seizoen.

Vermoedelijke opstelling RKC Waalwijk:
Lamprou, Bakari, Meulensteen, Adewoye, Quasten, Anita, Van der Venne, Tahiri, Ngonge, Sow, Oosting.

Historie
2019 – 2020 Feyenoord – RKC Waalwijk 3-2 (2-2)
2013 – 2014 Feyenoord – RKC Waalwijk 2-0 (1-0)
2012 – 2013 Feyenoord – RKC Waalwijk 2-0 (1-0)
2011 – 2012 Feyenoord – RKC Waalwijk 1-1 (0-0)
2009 – 2010 Feyenoord – RKC Waalwijk 3-0 (1-0)

Lees meer over
Steven Berghuis Ridgeciano Haps Bart Nieuwkoop Eric Botteghin Jens Toornstra Luis Sinisterra FC Utrecht ajax Fortuna Sittard Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Leroy Fer Bryan Linssen Marcos Senesi Mark Diemers Christian Conteh Lucas Pratto MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties