Onbegrip over onterechte penalty: ''Om te kotsen''

Onbegrip over onterechte penalty: ''Om te kotsen''

Feyenoord speelde zelf geen grootse wedstrijd tegen Heracles Almelo, maar kwam toch op een 1-0 voorsprong. Des te pijnlijker was het dat de thuisploeg even later op 1-1 kwam door een onterechte penalty. Ook Heracles-trainer Frank Wormuth was verbaasd dat de bal op de stip ging.

"Niemand vraagt naar onze penalty?", grapte Wormuth aan het einde van zijn interview met ESPN. De vraag of hij het een penalty vond, werd vervolgens gesteld. "Absoluut niet", zei de trainer van de profiterende ploeg lachend. Eerder was Dick Advocaat tegenover hetzelfde medium ook al duidelijk geweest: "Als je daar een penalty voor geeft, is de VAR blind en maakt de scheidsrechter ook een fout."

Kenneth Perez wond zich in de studio van ESPN behoorlijk op over het moment. "Je kunt de VAR verzinnen, je kunt er nog een VAR bij zetten, maar begin met de kwaliteit van de mensen die deze wedstrijd leiden", zei de analist. "Hij (Jeroen Manschot, red.) floot direct en dan denkt de VAR: 'oh, ik zie het contact, want hij struikelt over Botteghin'. Terwijl hij in de lucht was. Het is om te kotsen, die kwaliteit van de scheidsrechters af en toe."

Lees meer over
Eric Botteghin Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties