Advocaat: ''De VAR is blind als 'ie hier een penalty voor geeft''

Advocaat: ''De VAR is blind als 'ie hier een penalty voor geeft''

Dick Advocaat zag zijn ploeg niet veel in de problemen komen tegen Heracles Almelo, maar via een strafschop viel toch de gelijkmaker. Ismail Azzouzi werd in de zestien gevloerd door Eric Botteghin, wat voor de scheidsrechter reden was om de bal op de stip te leggen. De trainer van Feyenoord zag echter iets anders gebeuren.

De verontwaardiging bij Dick Advocaat was groot toen hij bij ESPN de beelden terugzag. "Als je daar een penalty voor geeft, is de VAR blind en maakt de scheidsrechter ook een fout. Die mensen hebben niet in de gaten wat ze ermee aanrichten door hier een penalty voor te geven. Hij loopt gewoon mee, verliest de bal en struikelt over zijn eigen voeten. Ik vond hem goed fluiten, maar dit was wel een fout van hem."

Advocaat wilde niet concreet zeggen dat het Feyenoord de wedstrijd heeft gekost, maar stelde wel dat Heracles verder niet erg gevaarlijk is geworden. "Er was geen reden om angst te hebben. Na de 1-0 moesten zij meer komen, dan krijgen wij nog meer ruimte. Beide ploegen speelden op scherp. Dat kostte veel kracht, maar ik denk dat wij van daaruit meer kwaliteiten hebben. Als het dan 1-1 wordt, wordt het wat rommeliger. Dit was totaal onnodig."

Lees meer over
Eric Botteghin Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties