Advocaat: ''Ik kan vandaag niet kwaad op ze zijn''

Advocaat: ''Ik kan vandaag niet kwaad op ze zijn''

Feyenoord verloor zondagmiddag in een belabberde Klassieker met 0-3, maar de reactie van trainer Dick Advocaat was opvallend mild. De oefenmeester wilde een reactie zien na de blamage tegen ADO en meent deze ook gezien te hebben. "Ik vind dat het elftal wel een reactie heeft gegeven."

"De eerste helft waren wij niet minder dan Ajax", legt Advocaat uit. "Wij kregen de betere kansen", wees hij onder meer op een goede bal op João Teixeira, die de bal miste. "Als je dat soort kansen mist - en dat gebeurt te veel - dan kom je daarna met 0-1 achter door die eigen goal. Als je dan vlak voor rust die penalty niet maakt... Leroy trekt het zichzelf aan, maar ik denk wel dat het elftal geprobeerd heeft om een resultaat neer te zetten."

De doelpunten vielen echter knullig. Dat gold sowieso voor de eigen goals, maar ook voor de treffer van Mohammed Kudus, die slordig balverlies van Fer kon afstraffen. "Dat gebeurt te veel dit seizoen: balverlies, waarna wij door de snelheid van de tegenstander een goal tegen krijgen. Ze hebben wel keihard gewerkt, ik kan niet kwaad op ze zijn. Na ADO wel, maar vandaag hebben ze alles gegeven. En de goals voor Ajax vielen wel heel gelukkig."

Lees meer over
ajax Dick Advocaat Leroy Fer João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties