Advocaat: ''Formatie zoveel mogelijk hetzelfde gehouden''

zondag 2 mei 2021 11:55 16.425 keer bekeken 32 reacties Pro Shots

De opstelling waar Dick Advocaat voor gekozen heeft om het gemis van Steven Berghuis op te vangen, lijkt niet heel verrassend. Feyenoord speelt gewoon 4-3-3, met Luis Sinisterra, Robert Bozeník en Bryan Linssen als aanvallers. Toch was het voor de trainer geen makkelijke keuze, zo vertelt hij voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag aan ESPN.

"Eigenlijk was het wel lastig. We hebben midden in de week ook nog 4-4-2 gespeeld", begint Advocaat, die uiteindelijk toch voor zijn gebruikelijke formatie koos. "Omdat we altijd 4-3-3 spelen. Sinisterra speelt nu op zijn eigen positie en Linssen kan overal voorin spelen, dus ik heb het zoveel mogelijk hetzelfde gehouden." Aliou Baldé is er niet bij, maar was sowieso geen optie geweest. "Dat is een jongen voor tien, vijftien minuten. Langer nog niet."

Advocaat maakt duidelijk wat hij van zijn spelers verwacht. "We moeten sowieso niet statisch gaan spelen. We moeten wel van onze posities af, de backs moeten komen. Je hebt genoeg punten gehaald met dit systeem, dat moet je vandaag ook doen." Dat het ontbreken van Berghuis voor andere spelers een kans kan zijn om zich te laten zien, is in de wedstrijdbespreking niet ter sprake gekomen. "Dat vind ik heel goedkoop om te zeggen. Ik denk dat ze dat zelf ook heel goed begrijpen."

Gerelateerd nieuws
32 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 23 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75508 leden - Op dit moment zijn 1089 mensen actief, waarvan 359 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved