Advocaat: ''Formatie zoveel mogelijk hetzelfde gehouden''

Advocaat: ''Formatie zoveel mogelijk hetzelfde gehouden''

De opstelling waar Dick Advocaat voor gekozen heeft om het gemis van Steven Berghuis op te vangen, lijkt niet heel verrassend. Feyenoord speelt gewoon 4-3-3, met Luis Sinisterra, Robert Bozeník en Bryan Linssen als aanvallers. Toch was het voor de trainer geen makkelijke keuze, zo vertelt hij voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag aan ESPN.

"Eigenlijk was het wel lastig. We hebben midden in de week ook nog 4-4-2 gespeeld", begint Advocaat, die uiteindelijk toch voor zijn gebruikelijke formatie koos. "Omdat we altijd 4-3-3 spelen. Sinisterra speelt nu op zijn eigen positie en Linssen kan overal voorin spelen, dus ik heb het zoveel mogelijk hetzelfde gehouden." Aliou Baldé is er niet bij, maar was sowieso geen optie geweest. "Dat is een jongen voor tien, vijftien minuten. Langer nog niet."

Advocaat maakt duidelijk wat hij van zijn spelers verwacht. "We moeten sowieso niet statisch gaan spelen. We moeten wel van onze posities af, de backs moeten komen. Je hebt genoeg punten gehaald met dit systeem, dat moet je vandaag ook doen." Dat het ontbreken van Berghuis voor andere spelers een kans kan zijn om zich te laten zien, is in de wedstrijdbespreking niet ter sprake gekomen. "Dat vind ik heel goedkoop om te zeggen. Ik denk dat ze dat zelf ook heel goed begrijpen."

Lees meer over
Steven Berghuis Luis Sinisterra ADO Den haag Dick Advocaat Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties