Ochtendjournaal: Feyenoord snakt naar frisse start

Ochtendjournaal: Feyenoord snakt naar frisse start

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na het 0-0 gelijkspel tegen Vitesse zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat er in de landelijke ochtendkranten over de club geschreven wordt.

'Worstelend Feyenoord snakt naar frisse start', kopt het Algemeen Dagblad daags na de onbesliste slag om plek vier. De Rotterdammers hebben nog vier goede resultaten nodig om de play-offs voor Europees voetbal te ontlopen. Op een nacompetitie zit bij Feyenoord dan ook niemand te wachten. 'In De Kuip is het aftellen tot er na de zomerstop onder de nieuwe trainer Arne Slot een frisse start kan worden gemaakt.'

Dat geldt ook voor trainer Dick Advocaat, die in de laatste maanden van zijn carrière alle confrontatie bewust uit de weg gaat. 'Hij kijkt volgens eigen zeggen tegenwoordig nog wel eens bewust de andere kant op, waar hij in het verleden met gestrekt been was ingekomen bij situaties die hem niet bevallen.' Zo spreekt hij zich niet meer uit over de kwaliteit van zijn elftal, nadat die opmerking na de wedstrijd tegen AZ verkeerd was gevallen. Ook wil hij geen kritiek meer geven op individuele spelers, zoals de geschorste Steven Berghuis, nadat zijn uitspraken over Robert Bozeník hem in niet in dank werden afgenomen.

De Telegraaf voorspelt niet veel goeds voor Feyenoord nadat het niet van Vitesse wist te winnen. De kans om het bereiken van plek vier in eigen hand te houden, liet de club met het gelijkspel liggen. 'Opvallend was dat er in het Feyenoord-kamp nogal gezapig werd gereageerd op het wellicht cruciale gelijkspel', doelt de krant onder meer op de reactie van Advocaat op de rode kaart van Berghuis.

'Als het grote Feyenoord met het derde budget van Nederland veroordeeld wordt tot de play-offs voor het minst aantrekkelijke voorronde-ticket, zou dat groot gezichtsverlies zijn. Bovendien is het toetje van het seizoen een onzeker avontuur, zeker nu het in enkele wedstrijden en niet in dubbele ontmoetingen wordt beslist. Het is een scenario waar ze in Rotterdam niet aan moeten denken, maar dat wel een stuk realistischer is geworden door het teleurstellende gelijkspel tegen Vitesse', besluit de krant.

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis Vitesse Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties