MATCHDAY! Feyenoord treedt aan tegen grootste concurrent Vitesse

MATCHDAY! Feyenoord treedt aan tegen grootste concurrent Vitesse

Vandaag staat een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen op het programma voor Feyenoord. De Rotterdammers nemen het thuis op tegen Vitesse. De verliezend bekerfinalist staat slechts twee punten boven Feyenoord; bij een overwinning van de ploeg van Dick Advocaat gaan ze dus over Vitesse heen. Door de bekerwinst van Ajax is de vierde plek in de Eredivisie nu genoeg voor een ticket voor de derde voorronde van de Conference League en dus Europees voetbal. De wedstrijd tegen Vitesse begint vandaag om 16:45 en wordt uitgezonden op ESPN 2.

Vorm Feyenoord
Sinds de laatste interlandperiode is Feyenoord bezig aan een prima reeks. Er werd gewonnen van Fortuna Sittard en van FC Utrecht en is het sindsdien twee punten ingelopen op de tegenstander van vandaag. Met name de wedstrijd in en tegen Utrecht was een knappe overwinning van Feyenoord. De Rotterdammers kwamen achter door een eigen goal van Leroy Fer, maar wisten veerkracht te tonen en wonnen uiteindelijk met 1-2. Kökcü kon er in Utrecht door een coronabesmetting niet bij zijn, maar hij zal vandaag hoogstwaarschijnijk weer in de basis starten.

In de heenwedstrijd tegen Vitesse eerder dit seizoen speelde Feyenoord een goede tweede helft. Er werden veel kansen gecreëerd, maar niet gescoord. De Rotterdammers verloren daardoor met 1-0. ''Het was een van de betere tweede helften die we dit seizoen gespeeld hebben. We moeten zondag winnen’’, zei Advocaat vrijdag op de persconferentie. ‘’Ik vond Vitesse in de finale zondag de eerste twintig minuten beter dan Ajax. De media zag dat anders. Vitesse krijgt in de eerste minuten twee of drie hele grote kansen. Wij moeten zondag vanuit een goede organisatie staan. We creëren altijd kansen, het wordt een hele interessante wedstrijd. Of ik risico’s ga nemen zondag? Wat is meer risico? We hebben zondag gezien dat ze Ajax onder druk zetten en met drie dieptepasses drie keer alleen voor de goal staan. Daar moeten we voor waken.''

Bijlow leek na de wedstijd tegen FC Utrecht een vraagteken voor de wedstrijd van vandaag. De keeper raakte geblesseerd aan zijn knie na een botsing met Kerk en moest zelfs vervangen worden door Nick Marsman. Door de bekerfinale van vorige week kreeg de goalie een week extra om te herstellen en lijkt dat dus ook gedaan te hebben. Bart Nieuwkoop ontbreekt nog wel vandaag door zijn hamstringblessure. Nicolai Jørgensen traint sinds vrijdag wel weer mee met de groep maar de wedstrijd van vandaag komt nog te vroeg.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia; Toornstra, Fer, Kökcü; Berghuis, Linssen, Sinisterra.

Vorm Vitesse
Vitesse verloor afgelopen zondag de bekerfinale en zal dus gebrand zijn om revanche te nemen in De Kuip. Van de laatste vijf wedstrijden werden er drie gewonnen en twee gelijk gespeeld. Vitesse staat slechts twee punten boven Feyenoord en zullen aan een gelijkspel genoeg hebben om de plek voor Europees voetbal in eigen hand te houden. De heenwedstrijd werd met 1-0 gewonnen door Vitesse, maar Feyenoord speelde destijds een betere wedstrijd en verdiende misschien wel de overwinning.

Trainer Thomas Letsch weet in ieder geval wel wie de gevaarlijkste man is bij de Rotterdammers. ''Steven Berghuis is uiteraard de belangrijkste speler in hun aanval. Hij speelt min of meer in een vrije rol, soms als rechtsbuiten of soms in het midden. Hij is altijd gevaarlijk en is ook de topscorer van Feyenoord dit seizoen. Ook heeft hij de meeste assists achter zijn naam staan. Ik denk dat het een fout is als we alleen maar letten op Berghuis. Sinisterra, Toornstra en Linssen zijn ook goede aanvallende spelers met hoge kwaliteiten'', zegt Letsch in gesprek met Vitesse TV.

Vitesse kan net als Feyenoord niet beschikken over een volledig fitte selectie. Dasa en Vroegh zijn door blessures afwezig vandaag. Jacob Rasmussen kreeg een rode kaart in de bekerfinale en is dus geschorst.

Vermoedelijke opstelling Vitesse
Pasveer; Oroz, Doekhi, Bazoer, Hajek, Wittek; Tronstad, Tannane, Bero; Openda, Broja

Historie
2018 – 2019 Feyenoord – Vitesse 2-1 (0-1)
2017 – 2018 Feyenoord – Vitesse 1-0 (1-0)
2016 – 2017 Feyenoord – Vitesse 3-1 (2-1)
2015 – 2016 Feyenoord – Vitesse 2-0 (0-0)
2014 – 2015 Feyenoord – Vitesse 1-4 (1-3)

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis Bart Nieuwkoop Eric Botteghin Jens Toornstra Tyrell Malacia Luis Sinisterra Justin Bijlow Vitesse FC Utrecht ajax Fortuna Sittard Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Nick Marsman Leroy Fer Bryan Linssen Marcos Senesi MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties