Bannis over Advocaat: ''Natuurlijk raakte dat me''

Bannis over Advocaat: ''Natuurlijk raakte dat me''

Dick Advocaat is de afgelopen maanden enkele keren kritisch geweest op zijn spelers. Ook tijdens zijn aanstelling bij Feyenoord was het direct raak. De trainer stuurde Naoufal Bannis, Marouan Azarkan en Achraf El Bouchataoui direct terug naar Onder 19. Tijdens een persmoment noemde Advocaat de jeugdspelers nog niet goed genoeg.

Bannis had het daar even moeilijk mee. ''Natuurlijk raakte dat me, daarom ben ik extra voor mezelf gaan werken. Om uiteindelijk het tegendeel te bewijzen, ik heb het omgezet in motivatie. Het klopte wat men zei: fysiek was ik er nog niet helemaal klaar voor. Daarom ben ik hier, om fysiek sterker te worden. Dat mensen zeggen dat ik fysiek tekort kom, vormt nu een motivatie om nóg meer gas te geven. Ik wil het maximale eruit halen wat ik in me heb. Investeren in jezelf hoort daar zeker bij.''

''Ik kwam bij Feyenoord als eerste op de club, om krachttraining te doen'', vervolgt Bannis in gesprek met Voetbalzone. De spits maakt momenteel minuten bij FC Dordrecht. ''Veel mensen zien het als een stap achteruit, maar zo zie ik het niet. Dit is gewoon een manier om me te ontwikkelen. In eerste instantie zag ik het zelf wel als een stap achteruit. Alleen ben ik erover gaan nadenken: je gaat in een half jaar veel spelen, sterker worden en komt als een betere speler terug. Het hoort bij het proces. Als je overal positief tegenaan kijkt, ga je ook beter voetballen.''

Hendriks
Net als Bannis is ook jeugdspeler Ramon Hendriks verhuurd. De verdediger komt momenteel uit voor NAC Breda en geeft aan dat het contact met Feyenoord momenteel goed is. “Ik bel vooral met Melvin Boel, die de taken heeft overgenomen van Koen Stam bij Jong Feyenoord'', vertelt Hendriks in gesprek met ELFVoetbal.nl. ''Dan bekijken we beelden en bespreken we wat goed is gegaan en wat niet. Ze zijn betrokken bij mijn ontwikkeling. De nieuwe trainer van Feyenoord heb ik nog niet gesproken, maar dat komt vanzelf. Ik wil de komende tijd ook niet afgeleid worden. Het doel bij NAC is simpel: we willen naar de Eredivisie. Het liefst via de tweede plaats, maar anders via de play-offs.”

Lees meer over
Dick Advocaat Achraf El Bouchataoui Marouan Azarkan Ramon Hendriks Naoufal Bannis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties