Feyenoord versterkt scoutingsapparaat

Feyenoord versterkt scoutingsapparaat

Feyenoord heeft Mark Ruijl, Christos Akkas en Bernard Schuiteman aangetrokken om de afdeling scouting te versterken. Ruijl (coördinator scouting en hoofd data scouting) en Akkas (scout) gaan per 15 april bij Feyenoord aan de slag, Schuiteman (scout) begint op 1 juli.

‘De scouting uitbreiden en toekomstbestendig maken is een van onze speerpunten,’ aldus technisch directeur Frank Arnesen. ‘Met de komst van Mark, Christos en Bernard leggen we een solide basis voor een goed scoutingapparaat. Zo kunnen we werk maken van het halen van spelers die Feyenoord beter maken – zowel op sportief als op financieel gebied.’

Arnesen heeft veel vertrouwen in de drie versterkingen. ‘Met Mark hebben we een dataspecialist in huis gehaald die de basis moet vormen van het scoutingapparaat. Christos is een zeer talentvolle scout die in de top van het Griekse voetbal en internationaal zijn sporen heeft verdiend. En Bernard heeft bij diverse grote Europese clubs bewezen een neus te hebben voor voetbaltalent uit met name centraal-Europese competities.’

Voor Ruijl en Akkas is de gang naar Feyenoord een nieuwe stap. De aanstelling van Schuiteman als scout bij Feyenoord betekent voor hem een terugkeer op het oude nest. De 47-jarige oud-verdediger stond tussen 1995 en 1999 onder contract in De Kuip en won in die periode zowel de KNVB Beker als de landstitel.

Naast Ruijl, Akkas en Schuiteman bestaat het scoutingapparaat van Feyenoord ook uit Bjarne Hansen. De Deen, die sinds begin vorig jaar bij de club in dienst is, richt zich met name op talent uit Scandinavië.

Lees meer over
De Kuip Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties