Berghuis: ''Goede fases afgewisseld met slechte fases''

Berghuis: ''Goede fases afgewisseld met slechte fases''

Na goede optredens bij Oranje moest Berghuis het vandaag met Feyenoord weer laten zien tegen Fortuna Sittard. Van vermoeidheid leek geen sprake, want met een goal en een assist was hij ook voor zijn club weer belangrijk. "Het was een drukke week, maar dat moet kunnen. Goed herstel pakken, goed eten en dan gaan we weer."

Na afloop sprak Berghuis tegenover ESPN van een 'redelijke wedstrijd'. "We wisselden goede fases af met slechte fases. In de tweede helft was de openingstreffer heel belangrijk", zegt hij over de goal die hij voorbereidde en Bryan Linssen binnenkopte. "Dat hadden we van tevoren al besproken. Linssen is toch iemand die op dat soort ballen loert. Dat moet je dan benutten."

Berghuis was een van de meest bekritiseerde spelers na de blamage tegen Emmen. Of de problemen in die wedstrijd nu verdwenen waren? "Dat is nu makkelijk praten, maar zo'n verval als in de tweede helf tegen Emmen hebben we vandaag niet gezien. Ook nu werden de ruimtes af en toe wel groot. Waarom weet ik niet, dat is nu moeilijk aan te geven. Maar Fortuna kon ons niet echt pijn doen."

Lees meer over
Steven Berghuis Fortuna Sittard Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties