Advocaat kiest voor Bijlow: ''Een beetje druk kan geen kwaad''

Advocaat kiest voor Bijlow: ''Een beetje druk kan geen kwaad''

Trainer Dick Advocaat heeft moeten puzzelen met zijn opstelling voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Vijf spelers ontbreken omdat zij door corona of uit voorzorg in quarantaine moesten. Daardoor staan op verschillende posities andere namen in de basiself.

Advocaat verwacht dat die wijzigingen weinig aanpassingsproblemen zullen opleveren. "De meesten spelen op een positie waar ze normaal ook spelen. Ze hebben er alleen een tijd niet gespeeld. Linssen stond de laatste vijf maanden in de spits en is nu linksbuiten", zegt hij tegenover ESPN.

Dat Advocaat die keuze maakte kwam enigszins als een verrassing, want de verwachting was dat Ridgeciano Haps de voorhoede zou completeren. "Ik moet meer een goalscorer hebben", reageert Advocaat. "Linssen kan goals maken en Bozeník ook. Voor Haps is het een vervelend verhaal, want hij heeft concurrentie van een jongen die het ook uitstekend doet (Malacia, red.). Dat is wat moeilijker."

Tegen Fortuna keert ook Justin Bijlow terug in de basis, ten koste van Nick Marsman. "We hebben min of meer gezegd dat hij eerste keeper is, maar nu heeft hij te maken met een reservekeeper die het uitstekend gedaan heeft. Hij zal het moeten laten zien. Een beetje druk kan geen kwaad." Dat Marsman Feyenoord hoogstwaarschijnlijk zal verlaten na dit seizoen, had geen invloed op die beslissing. "We zitten niet in de situatie dat we zo kunnen denken. We moeten gewoon elke wedstrijd resultaat halen."

Lees meer over
Ridgeciano Haps Justin Bijlow Fortuna Sittard Dick Advocaat Nick Marsman Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties