AD: Arnesen breekt met traditionele beleid

zaterdag 3 april 2021 12:15 106.515 keer bekeken 404 reacties Pro Shots

De afgelopen weken is duidelijk geworden dat Feyenoord achter de schermen druk bezig is om het roer volledig om te gooien. RTV Rijnmond kwam gisteren met analyse over de huidige ontwikkelingen. Ook het Algemeen Dagblad maakt melding dat technisch directeur Frank Arnesen breekt met het traditionele beleid.

De krant noemt het aanstellen van trainer Arne Slot als grote voorbeeld. Commissaris Sjaak Troost was van plan om Dirk Kuyt opvolger te maken van Dick Advocaat bij Feyenoord, maar Arnesen had geen enkele moeite om dat idee direct van tafel te vegen. De technisch directeur voelde al langer dat Feyenoord aan iets nieuws toe was.

''Een frisse aanpak, een andere manier van voetballen'', zo omschrijft Feyenoord-watcher Mikos Gouka de gedachte van Arnesen. ''En met een trainer die nou eens niet naar voren was geschoven omdat hij jarenlang in de Kuip had gespeeld. Of omdat de functie hem min of meer was beloofd. Of omdat het iemand was die het geliefde imago van 'mouwen opstropen' tot in de vezels uitstraalde. Er moest maar eens worden gebroken met het traditionele beleid.''

Scoutingsapparaat
Het volgende grote onderdeel van het nieuwe beleid gaat worden is de scouting van Feyenoord. Aantal weken geleden werd duidelijk dat de Rotterdammers op dit moment slechts beschikken over één scout. Het is de bedoeling dat er straks zeven tot acht scouts in dienst zijn van de stadionclub. Arnesen werkt aan een organisatie dat de komende jaren staat als een huis.

Gerelateerd nieuws
404 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 147 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75304 leden - Op dit moment zijn 243 mensen actief, waarvan 62 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved