AD: Arnesen breekt met traditionele beleid

AD: Arnesen breekt met traditionele beleid

De afgelopen weken is duidelijk geworden dat Feyenoord achter de schermen druk bezig is om het roer volledig om te gooien. RTV Rijnmond kwam gisteren met analyse over de huidige ontwikkelingen. Ook het Algemeen Dagblad maakt melding dat technisch directeur Frank Arnesen breekt met het traditionele beleid.

De krant noemt het aanstellen van trainer Arne Slot als grote voorbeeld. Commissaris Sjaak Troost was van plan om Dirk Kuyt opvolger te maken van Dick Advocaat bij Feyenoord, maar Arnesen had geen enkele moeite om dat idee direct van tafel te vegen. De technisch directeur voelde al langer dat Feyenoord aan iets nieuws toe was.

''Een frisse aanpak, een andere manier van voetballen'', zo omschrijft Feyenoord-watcher Mikos Gouka de gedachte van Arnesen. ''En met een trainer die nou eens niet naar voren was geschoven omdat hij jarenlang in de Kuip had gespeeld. Of omdat de functie hem min of meer was beloofd. Of omdat het iemand was die het geliefde imago van 'mouwen opstropen' tot in de vezels uitstraalde. Er moest maar eens worden gebroken met het traditionele beleid.''

Scoutingsapparaat
Het volgende grote onderdeel van het nieuwe beleid gaat worden is de scouting van Feyenoord. Aantal weken geleden werd duidelijk dat de Rotterdammers op dit moment slechts beschikken over één scout. Het is de bedoeling dat er straks zeven tot acht scouts in dienst zijn van de stadionclub. Arnesen werkt aan een organisatie dat de komende jaren staat als een huis.

Lees meer over
De Kuip Dirk Kuyt Dick Advocaat Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties