Derksen: ''Berghuis heeft dit iedere wedstrijd een keer''

Derksen: ''Berghuis heeft dit iedere wedstrijd een keer''

Steven Berghuis maakte een harde overtreding in de slotfase van de wedstrijd tegen AZ. De aanvaller was te laat een raakte de speler van de Alkmaarders stevig en ontving daarvoor een gele kaart. Johan Derksen is al maanden geen fan van zijn gedrag en haalt ook dit keer uit naar de Feyenoorder.

''Berghuis heeft dit iedere wedstrijd een keer. Dan wordt hij blind voor de ogen en dan doet hij iets heel onverantwoords'', vertelt Derksen, die Berghuis nogmaals instabiel noemt, in Veronica Inside. ''Het is een verschrikkelijke jongen wat dat betreft.'' Ook Rene van der Gijp keurt de actie van Berghuis af.

Advocaat nam Berghuis weinig kwalijk en volgens Wim Kieft doet de trainer dat om zijn aanvoerder te beschermen. ''Het is wel een beetje onzin wat Dick zegt. Hij beschermt hem natuurlijk, die denkt ook: ik ga Berghuis niet afvallen, want hij moet het straks doen uiteindelijk. Dat zijn niet die twee verdedigers achterin.''

''Het is herhaaldelijk''
Robert Maaskant hoopt niet voor Berghuis dat zijn plek bij Oranje hierdoor in gevaar komt. "Een bondscoach zal ook niet blij zijn met dit gedrag", vertelt de oud-trainer in FC Rijnmond. "Op het moment dat het nog scherper wordt, en je straks tegen bijvoorbeeld Portugal moet spelen of andere ploegen die veel provoceren, ga je als coach wel denken: ga ik hem opstellen? Want blijkbaar ontbrandt hij. En het is herhaaldelijk."

Geluiden gaan dat Berghuis niet langer meer aanvoerder kan zijn van Feyenoord. Volgens Harry van der Laan is dat geen goed idee. "Je moet nu niet met je aanvoerder gaan zitten rommelen. Dat is ook een beetje gezichtsverlies en dan krijg je echt een hele slechte sfeer. Het is wel je belangrijkste speler, daar moet je toch iets voorzichtiger mee omgaan."

Lees meer over
Johan Derksen Steven Berghuis Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties