Been: ''Dan is vandaag wel een heel cruciale wedstrijd''

zondag 28 februari 2021 11:31 13.135 keer bekeken 37 reacties Pro Shots

Feyenoord speelt vanmiddag om 16:45 uur een cruciale wedstrijd tegen AZ. Dat belang werd nog eens benadrukt door Mario Been, die in ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie vooruitblikte op het duel. Hij hoopt daarbij dat Feyenoord het anders aanpakt dan in de thuiswedstrijd, die met 2-3 verloren ging.

"Ik hoop in ieder geval dat ze minder ruimte weggeven", begon Been. "In De Kuip waren ze met name sterk in de omschakeling. Bij balverlies van Feyenoord zijn ze sterk met Boadu, die weinig ruimte nodig heeft om het verschil te maken. Dat is wel weer de man om in de gaten te houden vandaag."

Een zege in Alkmaar is van harte welkom, nadat Feyenoord de laatste drie wedstrijden niet wist te winnen. Met name de bekeruitschakeling is volgens Been een enorme tik geweest. "We hebben Feyenoord lang bewierookt met die 26 wedstrijden waarin ze ongeslagen waren. Dat is heel leuk, maar nu komen ze aan het einde van de competitie waar de prijzen worden verdeeld. Dan moet je constateren dat Feyenoord gewoon te veel steken heeft laten liggen."

"Die beker is toch een tik geweest", vervolgde hij. "Dat is de enige prijs waar ze nog aanspraak op konden maken. Dat is weg, daarna speelden ze gelijk tegen Twente en Groningen. Dan houden ze zich vast aan de tweede helft tegen Groningen, maar dat vind ik erg weinig. Het spel was vaak verre van goed."

Om toch nog iets van het seizoen te maken, is het heel belangrijk om AZ te verslaan. "Je staat al zeven punten achter op plaats twee. Als Ajax de dubbel wint, is plaats drie genoeg voor de Europa League. Maar je staat ook alweer drie punten achter op AZ. Vandaag is wel een heel cruciale wedstrijd. Je zal je wedstrijden zelf moeten gaan winnen en dat is niet zo makkelijk voor Feyenoord op dit moment."

Gerelateerd nieuws
37 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 26 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75314 leden - Op dit moment zijn 755 mensen actief, waarvan 236 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved