Marsman: ''Daarin moet ik een goede afweging gaan maken''

Marsman: ''Daarin moet ik een goede afweging gaan maken''

Doordat Justin Bijlow opnieuw geblesseerd is, mocht Nick Marsman tegen FC Twente weer aan de aftrap verschijnen. Ook hij zag dat Feyenoord 'zeker in de eerste helft extreem slordig' was. "Ik weet niet waar het precies aan lag, maar volgens mij ging bijna alles fout wat fout kon gaan."

Vrijdag was het nog afwachten of Marsman zelf wel op doel kon staan. "Ik had een kneuzing aan mijn bovenbeen. Ik heb gewoon een extra dagje rust gehouden, dat was geen probleem." Het betekende dat hij zich kon revancheren na de kritiek die hij kreeg na Heerenveen-uit, al vindt hij nog altijd dat de 3-3 afgekeurd had moeten worden. "Ik vind het nog steeds een overtreding, maar daar doe je weinig aan. Zeker na de nederlaag was dit een wedstrijd waarin we als team weer een overwinning wilden halen."

Tot een overwinning kwam het niet, maar Feyenoord pakte nog wel een punt. Bijna leek ook dat er echter niet in te zitten, toen Marsman buiten de zestien de bal verloor en zo Narsingh een enorme kans gaf. "Het ging voor de rest goed, maar dat was absoluut niet goed van mij. Er kwam een ingooi en ik had verwacht dat 'ie verder door zou stuiteren. Hij bleef een beetje hangen, dan ga je ernaar toe. Ik ben heel blij met Marcos op dat moment. Dat was goed gekeept van Marcos."

Hoewel hij dit seizoen vaker dan verwacht onder de lat mocht staan, zou Marsman na dit seizoen graag ergens eerste keeper willen worden. Hij had dan ook de stiekeme hoop dat hij ondanks de terugkeer van Bijlow eerste keus zou blijven. "Je hoopt het in ieder geval. Je doet er alles aan om jezelf te laten zien en ik denk dat ik dat goed gedaan heb. Dan hoop je dat je mag blijven staan. De keuze is aan de trainer. Die respecteer ik en ik werk zo hard mogelijk om het team en Justin te helpen."

Waar hij volgend seizoen onder contract staat, is ook voor Marsman zelf nog een raadsel. "Ik heb al eerder gezegd: een keeper wil spelen. Maar je kijkt ook naar het niveau van spelers om je heen. Ik houd van strijden om prijzen en meedoen op het hoogste niveau. Daarin moet ik een goede afweging gaan maken wat het beste bij mij gaat passen."

Lees meer over
Justin Bijlow sc Heerenveen Nick Marsman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties