Lof voor Toornstra: ''Hebben we veel te weinig waardering voor''

Lof voor Toornstra: ''Hebben we veel te weinig waardering voor''

Na een slechte eerste helft wist Jens Toornstra tegen Willem II op slag van rust de ban te breken namens Feyenoord. Zo ging de ploeg toch met een voorsprong de kleedkamer in, waarna het in de tweede helft ontketend leek. Toornstra was een van de grote uitblinkers en was bij nog eens twee goals betrokken.

In de AD Voetbal Podcast wordt na de hoofdrol van Toornstra de vraag behandeld of de Feyenoorder onderschat wordt. Sjoerd Mossou vindt van wel, al is de middenvelder volgens hem wel wat wisselvallig. "Gisteren was de eerste helft dramatisch en dat gold heel lang eigenlijk ook voor Toornstra. Dan is hij toch in een flits weer beslissend. Het is een speler die per wedstrijd in niveau wil verschillen - en zelfs binnen een wedstrijd. Dat hij heel nuttig is met zijn slimheid en zijn loopacties, dat is natuurlijk duidelijk."

Maarten Wijffels is nog wat enthousiaster over de Feyenoorder. "Hij hoeft geen standbeeld te krijgen, dat is overdreven, maar als hij stopt moeten ze hem extra in het zonnetje zetten. Dat is nou typisch zo'n speler waar wij in Nederland veel te weinig waardering voor hebben. Je doet het niet met elf spelers, maar met een selectie. Je kunt altijd op hem rekenen: je kunt hem op de bank of zelfs de tribune zetten, en daar wordt hij niet anders van. Zeker in dit rare coronaseizoen heb je dat soort speler nodig. Daar kun je op bouwen."

"Op mijn netvlies staat altijd meteen die wedstrijd dat Feyenoord met 6-2 van Ajax won", vervolgt Wijffels. "Toornstra zette de eerste 45 minuten de brommer aan en is niet meer gestopt. Die liep Ajax helemaal aan gort. Steeds die loopacties de diepte in, het afjagen. Het is ook gewoon een slimme spelers, die kun je echt op een boodschap sturen." Om die reden zou hij ook voor aankomende trainer Arne Slot van waarde kunnen zijn. "Slot zal vast van alles willen met Feyenoord, maar hij heeft ook spelers nodig die hem houvast geven in zo'n begintijd. Ik denk dat Toornstra daar wel een type voor kan zijn."

Lees meer over
Willem II Jens Toornstra ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties