Diemers blinkt uit: ''Krijgt als Feyenoord slecht speelt altijd de schuld''

Diemers blinkt uit: ''Krijgt als Feyenoord slecht speelt altijd de schuld''

Feyenoord sloot een horrorweek op z'n Feyenoords af met een 3-1 overwinning op titelkandidaat PSV. Na de pijnlijke nederlaag tegen sc Heerenveen waren de Rotterdammers gebrand op een overwinning en het bleef niet bij woorden, het werden daden. Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam: "Ze hebben het zelf omgedraaid, ze hebben zelf de woorden waargemaakt."

Totaal onverwacht kwam deze overwinning niet, zo vertelt Krabbendam voor de camera van Voetbal International. "We zaten erop te wachten dat ze zo zouden reageren na zo'n wanprestatie in Heerenveen. Dat is natuurlijk vaak gebeurd de afgelopen jaren. De centrale vraag was ook 'hoe kan het dat het tegen Heerenveen fout gaat en nu tegen PSV goed?'. Dat is een kwestie van instelling: nu moest het gebeuren na alles wat afgelopen week gebeurd is. Feyenoord had vandaag tegen PSV niet de beste spelers, maar wel de beste ploeg."

"Maar ja, volgende week is er weer een nieuwe wedstrijd in Groningen en dan wil iedereen dat ook weer zien. Als je dat kunt opbrengen, dat onderscheid je dan. Dan ben je echt een topelftal. Zover is Feyenoord nog niet", zo vervolgt Krabbendam. "Na wat er gebeurd is in Heerenveen, en de nasleep ervan, heeft Feyenoord karakter getoond en laten zien dat het nog niet uitgespeeld is in deze competitie en dat is wel een compliment waard."

De uitblinkers
"Laten we achterin beginnen met de keeper, die eigenlijk al het hele seizoen, sinds hij erin is, een goede indruk maakt en ook vandaag de ploeg er op cruciale momenten doorheen hielp. Ik vind dat nog steeds knap voor iemand die als derde keeper is gekomen en waar heel weinig mensen vertrouwen in hadden toen hij Bijlow moest vervangen. Als je hem nou ziet staan, de rust die hij uitstraalt, de cruciale momenten dat hij er staat: daar kun je alleen maar petje af tegen zeggen."

"Diemers op het middenveld. Hij heeft heel veel kritiek gekregen. Deze speler krijgt als Feyenoord slecht speelt altijd de schuld he. En Linssen. Maar als je vandaag dan weer zag hoe Linssen die goal maakte en wat voor energie hij in die wedstrijd legt. Maar ook Diemers die in zo'n topwedstrijd als deze altijd rustig blijft, misschien af en toe een handeling te veel nodig heeft maar dat wordt wel steeds minder. Hij scoort tegen AZ, hij scoort nu weer. Dat is toch een ontwikkeling. Als hij die ontwikkeling weet door te zetten heb je daar natuurlijk een prima speler aan."

"De andere die je er uit moet halen is toch Berghuis, ook heel veel te behappen gehad de afgelopen week. Het is Feyenoords beste speler en aanvoerder en daar verwacht je, terecht, ook meer van en dan moet het en dan laat hij het zien. Met een geweldige goal en ook de manier waarop hij speelde: altijd overzicht." En nu moet Feyenoord dus volgende week zondag tegen FC Groningen laten zien dat de stijgende lijn bevestigd wordt.

Lees meer over
PSV Steven Berghuis Justin Bijlow FC Groningen sc Heerenveen Bryan Linssen Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties