Fer: ''Ik denk dat hun wedstrijdplan beter was''

Fer: ''Ik denk dat hun wedstrijdplan beter was''

Net als trainer Dick Advocaat zag ook Leroy Fer een AZ dat makkelijker voetbalde dan Feyenoord. Dat vertelde hij na afloop aan ESPN. "Zij benutten de ruimtes goed. Wij moesten twee keer van een achterstand terugkomen, de derde keer lukte dat niet."

"Je zag dat AZ heel goed op elkaar ingespeeld was", begon Fer zijn analyse. "Ze wisten precies hoe ze de ruimtes moesten benutten, vooral op het middenveld. Wij kunnen zeker vechten en hebben genoeg kwaliteiten, alleen vandaag zat het er helaas niet in." Op het middenveld merkte Fer dat Feyenoord continu met een man minder kwam te staan. "Zij kwamen met vier middenvelders te spelen, wij met drie. Dan moet je op het juiste moment druk zetten, dat gebeurde niet goed."

Ook Leroy Fer was het niet met zijn trainer eens dat AZ kwalitatief beter is dan Feyenoord, nadat eerder Nicolai Jørgensen die uitspraak al weerlegde. "Ik denk dat wij ook heel veel kwaliteiten hebben. Ik heb altijd gezegd dat we genoeg kwaliteit hebben, alleen: AZ heeft dat ook. Ik denk dat hun wedstrijdplan beter was."

Hoe dan ook doet Feyenoord met de nederlagen slechte zaken en verloopt 'Super January' vooralsnog niet zoals gewenst. "We wisten dat dit een belangrijke maand was. We hebben nu twee grote duels verloren, maar we hebben er nog één. Daar moeten we zeker op focussen, maar woensdag (Heerenveen-uit, red.) is ook een belangrijke wedstrijd."

Lees meer over
Dick Advocaat Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties