''Misschien geen verschil meer tussen Feyenoord en AZ''

zondag 24 januari 2021 10:39 27.325 keer bekeken 177 reacties Pro Shots

Feyenoord neemt het vanmiddag op tegen concurrent AZ. De Alkmaarders willen graag als topclub gezien worden, zoals bleek toen Arne Slot op straat werd gezet nadat bekend werd dat hij met Feyenoord had gepraat over het opvolgen van Dick Advocaat. Die spanning geeft nog een extra lading aan de kraker van vanmiddag.

Voor AZ-verdediger Owen Wijndal is duidelijk dat zijn club Feyenoord op veel vlakken voorbij is. "Feyenoord is qua historie nog wel echt groter, maar ik denk dat wij al een tijdje een beter team hebben", begint hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Als je kijkt naar de jeugdopleiding en hoeveel jongens er doorbreken, doet AZ dat heel goed. Feyenoord zal wel heel lang de grotere club blijven, maar wij horen nu bij de top vier van Nederland. Het verschil is niet meer groot, er is misschien helemaal geen verschil meer."

In hetzelfde artikel weerlegt Dick Advocaat die uitspraken. "Ze doen het goed hoor", begint hij. "Maar ze moeten niet zeggen dat ze al boven ons staan, want dat staan ze niet." AZ is de huidige nummer vijf van de ranglijst, met een punt minder dan nummer vier Feyenoord. Het AD legde de clubs vervolgens tegenover elkaar. Daaruit blijkt dat AZ het beter doet op de transfermarkt, maar Feyenoord qua onderling resultaat, klasseringen van de afgelopen jaren en aantrekkingskracht nog altijd veel beter scoort. 

Gerelateerd nieuws
177 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 88 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75099 leden - Op dit moment zijn 1085 mensen actief, waarvan 299 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved