''Misschien geen verschil meer tussen Feyenoord en AZ''

''Misschien geen verschil meer tussen Feyenoord en AZ''

Feyenoord neemt het vanmiddag op tegen concurrent AZ. De Alkmaarders willen graag als topclub gezien worden, zoals bleek toen Arne Slot op straat werd gezet nadat bekend werd dat hij met Feyenoord had gepraat over het opvolgen van Dick Advocaat. Die spanning geeft nog een extra lading aan de kraker van vanmiddag.

Voor AZ-verdediger Owen Wijndal is duidelijk dat zijn club Feyenoord op veel vlakken voorbij is. "Feyenoord is qua historie nog wel echt groter, maar ik denk dat wij al een tijdje een beter team hebben", begint hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Als je kijkt naar de jeugdopleiding en hoeveel jongens er doorbreken, doet AZ dat heel goed. Feyenoord zal wel heel lang de grotere club blijven, maar wij horen nu bij de top vier van Nederland. Het verschil is niet meer groot, er is misschien helemaal geen verschil meer."

In hetzelfde artikel weerlegt Dick Advocaat die uitspraken. "Ze doen het goed hoor", begint hij. "Maar ze moeten niet zeggen dat ze al boven ons staan, want dat staan ze niet." AZ is de huidige nummer vijf van de ranglijst, met een punt minder dan nummer vier Feyenoord. Het AD legde de clubs vervolgens tegenover elkaar. Daaruit blijkt dat AZ het beter doet op de transfermarkt, maar Feyenoord qua onderling resultaat, klasseringen van de afgelopen jaren en aantrekkingskracht nog altijd veel beter scoort.

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties