Stelling: Pratto moet de kans blijven krijgen als eerste spits

Stelling: Pratto moet de kans blijven krijgen als eerste spits

Lucas Pratto kent een moeizame start tijdens zijn verhuurperiode aan Feyenoord. De Argentijn is nog op zoek naar zijn eerste doelpunt, terwijl Nicolai Jørgensen sinds zijn komst juist alleen maar beter lijkt te gaan spelen. De concurrentiestrijd is losgebarsten en het is de vraag wie van de twee de komende periode de voorkeur zal krijgen van Dick Advocaat.

De trainer zelf lijkt nog niet gecharmeerd te zijn van zijn nieuwe spits, waar hij zelf het afgelopen halfjaar juist nog herhaaldelijk om vroeg. In de bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo haalde hij de Argentijn al in de rust naar de kant. "Hij moet ballen krijgen en die kreeg hij niet. Dan heb je weinig aan hem en moet je hem eruit halen", legde hij na afloop uit. Daarbij zei hij dat Pratto zich nog zal moeten bewijzen. "Het is wel snel om je conclusies te trekken, maar dit was te weinig."

Ook de media zijn over het algemeen kritisch op de River Plate-huurling, al nam clubwatcher Mikos Gouka het donderdagochtend in het Algemeen Dagblad wel voor de spits op. "Of de spits zijn anonieme optreden moet worden aangerekend, is zeer de vraag. Feyenoord oogde in de eerste helft als geheel inspiratieloos", schreef de journalist over de wedstrijd tegen Heracles. Zondagmiddag om 16:45 uur speelt Feyenoord de topper tegen AZ. Het is ook dan weer de vraag hoe Advocaat de spitspositie invult.

[poll=413]

Moet Advocaat rouleren?
In de vorige stelling vroegen we bezoekers van FR12 of Dick Advocaat er in deze drukke januarimaand met verschillende toppers voor de boeg goed aan doet om te rouleren. De meningen waren verdeeld. 55% van de bijna 5000 stemmende bezoekers vond veel rouleren een goed idee, de overige 45% juist niet.

Lees meer over
Dick Advocaat Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties