Ochtendjournaal: Anoniem optreden van 'sjokkende huurling'

Ochtendjournaal: Anoniem optreden van 'sjokkende huurling'

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de 3-2 bekerzege op Heracles Almelo zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat er in de landelijke ochtendkranten over de club geschreven wordt.

Over de wedstrijd gaat het donderdagochtend maar weinig. 'Bekerdroom overeind', vat De Telegraaf kort samen, om vervolgens in te gaan op het spel van Lucas Pratto. De Argentijn is nog op zoek naar zijn eerste treffer voor Feyenoord en kreeg daar tegen Heracles zelfs maar een helft de tijd voor, waarna Advocaat al besloot hem naar de kant te halen. Bryan Linssen scoorde als zijn vervanger, terwijl ook wordt verwacht dat Nicolai Jørgensen zijn plek in de spits zondag tegen AZ weer terug krijgt. "Daarmee lijkt de rol van Pratto al in een vroeg stadium teruggebracht tot die van 'sjokkende huurling'.

Ook het Algemeen Dagblad gaat daarin mee. 'Advocaat zoekt nog steeds naar zijn ideale spits', kopt de krant. Wel is deze kritiek op Pratto iets genuanceerder. "Of de spits zijn anonieme optreden moet worden aangerekend, is zeer de vraag. Feyenoord oogde in de eerste helft als geheel inspiratieloos." Ondanks dat wist het uiteindelijk wel te winnen, waarmee het nog altijd strijd om een belangrijk Europees ticket. De bekerwinnaar is immers de enige club die de Europa League instroomt, waar de nummers drie en vier moeten strijden om een plek in de nieuwe Conference League. "Het was gisteren niet te zien, maar de Rotterdammers hebben van het bekertoernooi een speerpunt gemaakt."

Lees meer over
Dick Advocaat Bryan Linssen Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties