''Ik dacht: Berghuis, waar ben je nu Feyenoord je nodig heeft?''

''Ik dacht: Berghuis, waar ben je nu Feyenoord je nodig heeft?''

Feyenoord krijgt er flink van langs in alle media vanwege de wedstrijd tegen Wolfsberger AC. Analist Rene van der Gijp stoort zich naast de prestatie van Feyenoord tegen de Oostenrijkers ook aan aanvoerder Steven Berghuis. "Na afloop met dat achterlijke interview, dat iemand vraagt: 'Hoe heb je gespeeld?' 'Het gaat niet om mij, het gaat om het team.'"

"Wat een vervelende etter is dat aan het worden, joh! Verkopen! Verkopen! Een goede voetballer, die is er als het team hem nodig heeft. Die is er niet tegen RKC Waalwijk en VVV-Venlo", aldus Gijp in Veronica Inside. Johan Derksen is het eens met zijn mede-analist. "Wat jij nou zegt, daar dacht ik aan toen ik Berghuis zag spelen. Ik dacht: Berghuis, waar ben je nu Feyenoord je nodig heeft? Hij is de eerste die opgeeft."

Ook de nieuwe aankopen kunnen Derksen niet bekoren. "Wat dan ook weer uitkomt is dat zo'n Mark Diemers en Bryan Linssen, die bij hun provincieclub echt hele waardevolle spelers waren, die voegen helemaal niks toe aan Feyenoord. Dat is toch een wereld van verschil." Ook oudgediende Nicolai Jørgensen kan niet op mooie woorden rekenen van De Snor. "Die heb ik opgegeven. Die man heeft niet één duel gewonnen. Hij heeft één balletje doorgekopt vlak voor tijd, maar het was gewoon zielig. Ze moeten die man wegdoen, die heeft geen toekomst meer. Laat hem ergens een andere start maken, in IJsland of op Nova Zembla, het zal me een worst zijn. Maar die moet van de loonlijst."

De wedstrijd tegen Wolfsberger werd door Van der Gijp vergeleken met een gevecht tussen de lamme en de blinde, net als de overige wedstrijden in de poule van de Rotterdammers. "Het enige dat die mensen waar ze tegen speelden goed konden, was in de weg lopen. Dat deden ze ook goed. Je zit naar Feyenoord te kijken, maar je weet echt niet wat je ziet. Je speelt dus de bal naar die rechtsback, die speelt hem naar Diemers. Die draait, die draait, speelt hem terug naar die jongen. Die doet net of hij naar voren gaat maar speelt hem terug op die Serviër, die speelt hem naar die linksback ... Dan ben je drie minuten verder en nog geen meter opgeschoten. Schop hem dan maar gewoon naar voren, of zo."

Lees meer over
Johan Derksen Steven Berghuis Bryan Linssen Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties