Teixeira: ''De trainer heeft een plan en dat volgen wij''

Teixeira: ''De trainer heeft een plan en dat volgen wij''

João Teixeira is blij met zijn overstap naar Feyenoord. Met name het aanvallende Nederlandse voetbal spreekt de Portugees erg aan. "Meer spelers uit Portugal zouden de stap naar de Eredivisie moeten maken", zegt hij in het december-nummer van ELF Voetbal.

Vooralsnog kon Teixeira bij Feyenoord nog niet op zijn favoriete positie terecht. Hij speelde als een van de twee aanvallender ingestelde middenvelders en zondagmiddag tegen Heracles zelfs als linksbuiten. Liever zou hij echter in de voorste punt van het middenveld spelen. "Ik voel me het meest comfortabel op tien, maar Feyenoord kent die positie momenteel niet. De trainer heeft een plan opgesteld en wij volgen dat plan. Mijn werklust is er niet anders door. Als linkermiddenvelder heb ik ook veel ervaring. De trainer kan me op veel plaatsen zetten."

Teixeira speelde in Portugal samen met twee Nederlanders, die hem afgelopen zomer hielpen bij zijn keuze voor Feyenoord. "De laatste twee seizoenen speelde ik met Ola John (bij Vitoria Guimaraes, red.). Ik peilde zijn mening. Hij vertelde me over de fanatieke supporters en stimuleerde me om de stap te maken. Dat gold ook voor Bruno Martins Indi, met wie ik samen speelde bij FC Porto. Ook hem vroeg ik om zijn mening."

Lees meer over
João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties