''Feyenoord leeft nog steeds, dat is een hoopvolle boodschap''

''Feyenoord leeft nog steeds, dat is een hoopvolle boodschap''

De Europese wedstrijd van Feyenoord tegen Dinamo Zagreb draaide uit op een deceptie. Niet alleen de supporters waren niet te spreken over de prestatie van de Rotterdammers, ook de spelers waren onthutst volgens Feyenoord-watcher Dennis van Eersel. "Er heerst teleurstelling bij de spelers van Feyenoord."

"Eerst was er een zeer dubieus penaltymoment in de blessuretijd van de eerste helft. Daardoor kwam Feyenoord op achterstand, want Dinamo benutte de strafschop wel zoals Feyenoord dat in Zagreb niet deed", aldus van Eersel in zijn analyse voor de camera van RTV Rijnmond. "In de tweede helft viel een heel gek tweede doelpunt, uiteindelijk wel terecht, maar in eerste instantie wordt het doelpunt afgekeurd omdat de grensrechter vlagt voor buitenspel. De Kroaten protesteren en daarna gaat de scheidsrechter overleggen met de grensrechter en keurt hij het doelpunt toch goed. Een heel dubieus moment en Feyenoord oogde wat aangeslagen daarna."

Een comeback leek op dat moment eigenlijk uitgesloten "Tegen een team dat nog geen enkel Europees tegendoelpunt incasseerde. Feyenoord kon geen moment een vuist maken, behalve een keer een kansje van Bannis. Die viel in omdat Linssen geblesseerd uitviel. Spajic ook. Aan een hoofdwond kun je niks doen, maar Linssen had hamstringklachten. Het blijft toch zorgwekkend hoeveel spelers van Feyenoord er allemaal op omvallen staan, terwijl het volgende week zo belangrijk is dat Feyenoord weer fit is."

Toch is niet alles kommer en kwel. "Feyenoord leeft nog steeds, dat is een hoopvolle boodschap. Feyenoord gaat bij een overwinning op Wolfsberger nog steeds door. Als Feyenoord wint in Oostenrijk, in dat cruciale laatste duel, dan gaat Feyenoord voor het eerst in vijf jaar overwinteren. Die hoop is er nog steeds en we gaan afwachten hoe fit Feyenoord volgende week is voor dat sleutelduel."

Lees meer over
Naoufal Bannis Bryan Linssen Uros Spajic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties