Advocaat: ''Dan heb je een prachtige prestatie geleverd''

Advocaat: ''Dan heb je een prachtige prestatie geleverd''

Na afloop van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard was Dick Advocaat lovend over het karakter van zijn ploeg. Feyenoord begon erg slecht en stond binnen een kwartier met tien man en een 1-0 achterstand. Dat wist het elftal echter om te buigen tot een 1-3 overwinning.

"Zeker de laatste twintig minuten van de eerste helft speelden we met tien man tegen elf eigenlijk heel goed voetbal", zag Advocaat. "Als je dan met 1-3 uit weet te winnen van een ploeg die onderaan en weet dat ze moeten, dan heb je een prachtige prestatie geleverd." Over de 1-0 van Fortuna in de eerste minuut is de trainer wel kritisch. "Het begon op het middenveld al met Orrie die zijn man laat lopen en het schot was volgens mij ook houdbaar. Daarna heeft de keeper het overigens uitstekend gedaan. Complimenten aan iedereen."

"In de rust hebben we gezegd: 'Nu moet je laten zien dat je elkaar wil steunen en voor elkaar wil vechten.' Als je kijkt naar de strijd die ze hebben geleverd, ze zijn echt kapot." Advocaat vervolgt: "Het toont een ploeg die karakter heeft. Ze zijn al meerdere keren vanuit een achterstand toch teruggekomen. Qua veerkracht zit het best aardig."

Ook Nicolai Jørgensen, die na veel blessureleed weer aan de aftrap stond, speelde een goede wedstrijd. Toch had Advocaat één puntje van kritiek. "Hij had een goal moeten maken, want voor hem was dat een heerlijk gevoel geweest. Het was een mooie kans, maar hij schoot tegen de keeper aan. Als je de hele wedstrijd terugziet, hebben de jongens het uitstekend gedaan."

Lees meer over
Fortuna Sittard Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties