Advocaat: ''Dan heb je een prachtige prestatie geleverd''

zondag 22 november 2020 16:39 31.790 keer bekeken 94 reacties Pro Shots

Na afloop van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard was Dick Advocaat lovend over het karakter van zijn ploeg. Feyenoord begon erg slecht en stond binnen een kwartier met tien man en een 1-0 achterstand. Dat wist het elftal echter om te buigen tot een 1-3 overwinning.

"Zeker de laatste twintig minuten van de eerste helft speelden we met tien man tegen elf eigenlijk heel goed voetbal", zag Advocaat. "Als je dan met 1-3 uit weet te winnen van een ploeg die onderaan en weet dat ze moeten, dan heb je een prachtige prestatie geleverd." Over de 1-0 van Fortuna in de eerste minuut is de trainer wel kritisch. "Het begon op het middenveld al met Orrie die zijn man laat lopen en het schot was volgens mij ook houdbaar. Daarna heeft de keeper het overigens uitstekend gedaan. Complimenten aan iedereen."

"In de rust hebben we gezegd: 'Nu moet je laten zien dat je elkaar wil steunen en voor elkaar wil vechten.' Als je kijkt naar de strijd die ze hebben geleverd, ze zijn echt kapot." Advocaat vervolgt: "Het toont een ploeg die karakter heeft. Ze zijn al meerdere keren vanuit een achterstand toch teruggekomen. Qua veerkracht zit het best aardig."

Ook Nicolai Jørgensen, die na veel blessureleed weer aan de aftrap stond, speelde een goede wedstrijd. Toch had Advocaat één puntje van kritiek. "Hij had een goal moeten maken, want voor hem was dat een heerlijk gevoel geweest. Het was een mooie kans, maar hij schoot tegen de keeper aan. Als je de hele wedstrijd terugziet, hebben de jongens het uitstekend gedaan."

Gerelateerd nieuws
94 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 26 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74377 leden - Op dit moment zijn 79 mensen actief, waarvan 63 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved