''Investeerders willen wel inspraak in het technisch beleid''

dinsdag 17 november 2020 15:04 65.345 keer bekeken 321 reacties FR12.nl

Feyenoord hoopt nog altijd op een financiële injectie van buitenlandse investeerders. Meerdere partijen zouden met de club in gesprek zijn om 49% van de aandelen van de club, die nu in handen zijn van de Vrienden van Feyenoord, over te nemen. Daar staat echter wel iets tegenover.

Clubwatcher Mikos Gouka benadrukte in de AD Voetbal Podcast dat investeerders ook met een minderheid van de aandelen nog steeds zeggenschap willen hebben. "Die fout werd ook gemaakt toen de eerste investeerders op de stoep stonden. Toen dacht iedereen: 'het gaat om 49%, die komen het geld brengen en wij doen er wat leuks mee.' Zo werkt het natuurlijk niet. Ze wilden wel inspraak in hoe het gaat in het technisch beleid, wanneer spelers verkopen en wanneer niet? Veel supporters roepen dat ze daar niks over te vertellen mogen hebben, maar dat is een beetje naïef. Niemand komt een zak geld van honderd miljoen brengen en zegt dan: 'we horen wel hoe het gaat.'"

Sjoerd Mossou legt in dezelfde podcast uit waarom Feyenoord een interessante club is voor investeerders. "Als je kijkt waar investeers perspectief in zien, was dat in Engeland heel duidelijk de Championship. Daar kunnen ze relatief goedkoop een club kopen en als die dan de Premier League haalt, komt het geld binnen. Op Europees niveau zie je hetzelfde. Clubs die net onder Champions League zitten, maar dat in potentie wel structureel kunnen halen, daar valt geld mee te verdienen."

Zo komt Mossou uit bij Feyenoord. "Het is in potentie een club die redelijk structureel Champions League zou kunnen gaan spelen in de toekomst. Dat is de worst die nu wordt voorgehouden. Dat snap ik uit investeerdersperspectief wel. Als je er echt wat van maakt en Feyenoord krijgt een nieuw of gerenoveerd stadion waardoor je meer geld kan gaan verdienen, dan zit die rek daarin. Dan kun je in theorie als investeerder geld gaan verdienen."

Gerelateerd nieuws
321 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 109 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74801 leden - Op dit moment zijn 1144 mensen actief, waarvan 288 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved