Israël: ''Hij is bij veel dingen betrokken en zorgt voor gevaar''

Israël: ''Hij is bij veel dingen betrokken en zorgt voor gevaar''

Steven Berghuis leverde met onder andere een assist wederom een puike wedstrijd af voor het Nederlands elftal. Helaas werd hem onterecht een assist op de 3-0 van Luuk de Jong ontzegd, want er was geen sprake van buitenspel toen hij de spits in staat stelde om een intikker te verzilveren. Daarnaast miste Berghuis wel een paar kansen. Alsnog kan de Feyenoorder, ook volgens rapporteur Rinus Israël, terugkijken op een, in IJzeren-Rinus-taal, goede wedstrijd.

"Dit was geen onaardig optreden van hem. Toen hij het een maand terug goed deed tegen Mexico werd hij niet beloond met een basisplaats in de volgende interland. Nu wel. Hij is bij veel dingen betrokken en zorgt voor gevaar. Ja, hij had wel één goaltje mogen maken", aldus Israël, die Berghuis in De Telegraaf met een 7 beloonde.

"Maar ik vond het ook goed om te zien dat hij 100 procent verdedigende arbeid leverde. Hij was niet te beroerd om achter een tegenstander aan te lopen. Dat is heel belangrijk, want je moet niet twee mensen hebben die hun backs laten lopen. Aan de andere kant heb je qua defensieve arbeid aan Depay ook niet veel. Dus goed dat Steven het wel deed. Al vind ik het niet meer dan normaal dat een aanvaller meehelpt.”

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties