Israël: ''Hij is bij veel dingen betrokken en zorgt voor gevaar''

maandag 16 november 2020 00:28 65.045 keer bekeken 171 reacties Pro Shots

Steven Berghuis leverde met onder andere een assist wederom een puike wedstrijd af voor het Nederlands elftal. Helaas werd hem onterecht een assist op de 3-0 van Luuk de Jong ontzegd, want er was geen sprake van buitenspel toen hij de spits in staat stelde om een intikker te verzilveren. Daarnaast miste Berghuis wel een paar kansen. Alsnog kan de Feyenoorder, ook volgens rapporteur Rinus Israël, terugkijken op een, in IJzeren-Rinus-taal, goede wedstrijd.

"Dit was geen onaardig optreden van hem. Toen hij het een maand terug goed deed tegen Mexico werd hij niet beloond met een basisplaats in de volgende interland. Nu wel. Hij is bij veel dingen betrokken en zorgt voor gevaar. Ja, hij had wel één goaltje mogen maken", aldus Israël, die Berghuis in De Telegraaf met een 7 beloonde.

"Maar ik vond het ook goed om te zien dat hij 100 procent verdedigende arbeid leverde. Hij was niet te beroerd om achter een tegenstander aan te lopen. Dat is heel belangrijk, want je moet niet twee mensen hebben die hun backs laten lopen. Aan de andere kant heb je qua defensieve arbeid aan Depay ook niet veel. Dus goed dat Steven het wel deed. Al vind ik het niet meer dan normaal dat een aanvaller meehelpt.”

Gerelateerd nieuws
171 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 33 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74363 leden - Op dit moment zijn 726 mensen actief, waarvan 248 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved