Tomasson pakt met Malmö eerste landstitel als trainer

Tomasson pakt met Malmö eerste landstitel als trainer

Oud-Feyenoorder Jon Dahl Tomasson is zondag met zijn club Malmö FF landskampioen van Zweden geworden. De ploeg won met 4-0 van Sirius waardoor nummer twee Elfsborg de club niet meer in kan halen. Voor Tomasson is het de eerste prijs in zijn carrière als hoofdtrainer, voor Malmö de eerste landstitel sinds 2017.

Tomasson werd aan het begin van het huidige seizoen - dat in Zweden van januari tot december loopt - aangesteld bij Malmö FF. Daarvoor was hij 3,5 jaar werkzaam als assistent-trainer van het Deense nationale elftal. Voorheen stond de oud-Feyenoorder ook aan het roer bij Excelsior en Roda JC en was hij assistent-trainer bij Vitesse.

De doorgaans goed ingevoerde Twitteraar Feyenoord Transfermarkt linkte Tomasson al eens aan Feyenoord. "Let eens op Jon Dahl Tomasson. Hij staat bovenaan met Malmö, is een Feyenoorder en net als Arnesen een Deen. Houd maar in de gaten", zei hij in september tegenover RTV Rijnmond.

Lees meer over
Vitesse Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties