Gudde: ''Laten we er alles aan doen om die waar te maken''

zaterdag 31 oktober 2020 15:55 25.455 keer bekeken 32 reacties Pro Shots

Het aantal coronagevallen bij het eerste elftal van Feyenoord valt tot nu toe erg mee, maar clubs als AZ, PSV en NAC hebben inmiddels al met een heuse uitbraak te maken gehad. Eric Gudde heeft daarom namens de KNVB een videocall gehad met de betaald voetbalclubs. "Zie deze call als een pleidooi dat we écht met z’n allen samen door de coronatijd heen moeten."

"De uitzonderingspositie die we als voetbalbranche hebben gekregen, laten we er alles aan doen om die waar te maken. 95 procent je best doen om protocollen na te leven is goed en knap, maar iedereen moet naar 100 procent streven", aldus Gudde in het Algemeen Dagblad. "Je vergeet allemaal wel eens wat, zelfs ministers overkomt dat, maar ga niet vanuit teleurstelling elkaar onderling verwijten maken. En laat het bij clubs niet alleen de verantwoordelijkheid zijn van teammanagers en de medische staf zijn om op de protocollen te wijzen. Ook trainers en spelers onderling: houd elkaar mes- en messcherp. Ik kan het niet anders zeggen."

Dankzij inmiddels 100.000 testen binnen het profvoetbal is de voetbalwereld uitermate geschikt om meer te weten te komen over het virus. "We zijn blij dat we die rol kunnen spelen. Juist door de vele testen zie je dat besmettingen heel vroegtijdig worden opgemerkt. En omdat we er overal kort opzitten, zijn er geen massale uitbraken over de hele linie." Als de goede cijfers overlegd kunnen blijven worden, is de kans aanwezig dat er toch op kortere termijn dan verwacht weer supporters naar de stadions mogen komen.

Gerelateerd nieuws
32 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 17 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74377 leden - Op dit moment zijn 371 mensen actief, waarvan 150 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved