Advocaat: "Je moet het die jongen niet kwalijk nemen, maar mij"

Advocaat: "Je moet het die jongen niet kwalijk nemen, maar mij"

Ondanks dat zowel trainer Dick Advocaat als de spelers de fout vooral bij zichzelf zochten (het veldspel was niet al te best, mild gezegd), bleef toch ook de nasmaak van de dubieuze strafschoppen hangen. Daarnaast moest Advocaat puzzelen met de spelers die hij tot zijn beschikking had in de wedstrijd tegen Wolfsberger en Lutsharel Geertruida vond zichzelf opeens terug op het middenveld. Daar maakte de verdediger een niet al te sterke indruk. Advocaat: "Je moet het die jongen niet kwalijk nemen, maar mij."

"Lutsharel is eigenlijk een rechtsachter of centrale verdediger. Wij zetten hem op het middenveld. Geen verwijt aan die jongen”, aldus Advocaat tegenover Fox Sports. Analist Ronald de Boer snapt niet waarom Advocaat zo lang wachtte met ingrijpen. “Als je ziet dat het niet loopt, en dat zag je al best wel snel, dan maakt het niet uit wat je doet: Bart Nieuwkoop of Geertruida eruit en je wil Jens Toornstra op die positie zetten. Maar waarom wacht je dan een hele helft? Waarom wacht je tot de rust? Dan is het misschien al gedaan.”

“Feyenoord was onthutsend zwak in de eerste helft en ze werden door de scheidsrechter nog verder in het moeras getrokken. In de tweede helft heeft Feyenoord zijn rug wel gerecht", zo vervolgt De Boer. "Ze begonnen uitstekend en verdienden ook wel de 2-2. Maar daarna was het ook wel weer voorbij hóór. De veldbezetting in de tweede helft was ook heel anders, het zag er veel beter uit. In de eerste helft had je Berghuis als spits of valse negen, maar hij was wel heel vals. Hij stond alleen maar op het middenveld. Hij zoekt natuurlijk altijd de bal op. Dan heb je alleen Brian Linssen voorin. Daar wordt zelfs Wolfsberger niet zenuwachtig van. Ik denk dat Advocaat uiteindelijk heeft gedacht: Ik had waarschijnlijk toch zo moeten beginnen. Dat is allemaal achteraf gepraat, maar je moet ook kijken naar het type spelers dat je hebt.”

[readmore=55530]

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis Bart Nieuwkoop Eric Botteghin Jens Toornstra Justin Bijlow Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Leroy Fer Bryan Linssen Marcos Senesi Mark Diemers João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties