''Dat was eigenlijk de enige meevaller voor Feyenoord''

''Dat was eigenlijk de enige meevaller voor Feyenoord''

Het optimisme rond Feyenoord van voorgaande weken lijkt na het gelijkspel tegen Sparta ingeruild voor pessimisme. Fer raakte geblesseerd, Toornstra kwam goed weg met een gele kaart en concurrenten Ajax en PSV wonnen hun wedstrijden wel. Aan het begin van een drukke periode met veel wedstrijden had de ploeg van Dick Advocaat waarschijnlijk liever met een ander gevoel gestaan.

''Trainer Dick Advocaat bracht Lutsharel Geertruida voor Leroy Fer. Nicolai Jørgensen kwam nog voor Bryan Linssen maar Sparta vreesde eigenlijk nooit voor een late 2–1. Sterker nog, een geweldige assist van invaller Emanuel Emegha zette in de allerlaatste seconde Deroy Duarte nog alleen voor de keeper. Justin Bijlow redde knap de ongeslagen reeks van Feyenoord onder het bewind van Dick Advocaat. Dat was eigenlijk de enige meevaller voor Feyenoord in de derby'', aldus Mikos Gouka.

''Of Feyenoord klaar is om Europees voetbal te spelen?'', vraagt Gouka zich af in de AD Voetbalpodcast. ''Dat weet ik niet zo goed. Ik kan Dinamo Zagreb niet zo goed inschatten. Ik denk dat dat een ploeg is die net zoals Willem ll veel naar voren zal komen en dan heeft Feyenoord wel een ploeg die de ruimtes kan benutten. Dat konden ze gisteren tegen Sparta niet. De ruimtes waren er namelijk niet. Wat dat betreft zou het nog wel eens mee kunnen vallen. Aan de andere kant is de laatste uitwedstrijd die Feyenoord Europees won de wedstrijd in Luik tegen Standard. Dat werd toen 0-3 maar toen hoefden zowel Feyenoord als Luik eigenlijk niet meer. Dat was toen nog met een debuterende Lucas Woudenberg en Wessel Dammers. Dat is wel erg lang geleden.''

Lees meer over
PSV Wessel Dammers Jens Toornstra Justin Bijlow ajax Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Leroy Fer Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties