''Een soort lamlendigheid, gelatenheid bij Feyenoord''

''Een soort lamlendigheid, gelatenheid bij Feyenoord''

Feyenoord leverde een goede wedstrijd af tegen Willem II, maar twee weken later was daar niks meer van over in de wedstrijd van gisteren tegen Sparta. Analist Ronald de Boer verbaast zich daarover. "Soms zie je bepaalde contouren van een ploeg en denk je 'oké, het gaat wat minder, maar je ziet het'. Maar nu is het Feyenoord van vandaag totaal anders dan twee weken geleden. Niet normaal zo'n verschil."

Bryan Linssen stond wederom in de spits, maar dat was deze keer geen succes. "Bryan heeft geloof ik in 75 minuten slechts één balcontact in de zestien gehad, dat zegt wel wat. Het was een soort lamlendigheid, gelatenheid bij Feyenoord. Ik moet echt de complimenten geven aan Sparta: die speelden met vijf verdedigers en daar had Feyenoord echt wel moeite mee. De eerste helft ging nog wel, maar de tweede helft was echt schrijnend", aldus De Boer in het programma Dit was het weekend van Fox Sports.

"Als je ziet hoe ze teruglopen, de kopjes naar beneden. Dat kan vermoeidheid zijn, maar dan nog. Het niet doordekken van Fer of van Toornstra: 'wie moet ik nu dekken?'. Dat ging de hele tweede helft door. Alles was zo ver uit elkaar getrokken. Dat noemen we dan de 'restverdediging' met een mooi woord, maar de backs moeten aansluiten als Berghuis een actie inzet, maar dat doen ze totaal niet." Al stelde Berghuis zelf ook teleur. "Berghuis ging mee in de malaise: 33 keer balverlies. Veel te veel voor iemand die in topvorm is."

Ook analist Kenneth Perez heeft zo zijn bedenkingen. "Het is een teamsport en als team wil je graag progressie zien, als individu ook, maar als team is het 'hoe gaan we druk zetten, hoe zijn we aan de bal?'. Dat was totaal niet aanwezig. Ik neig er toch naar dat de algemene kwaliteit van het team niet hoog genoeg is om een constant niveau te houden. Dan val je of heel snel terug of je kan pieken hebben dat je heel goed bent."

Lees meer over
Willem II Steven Berghuis Jens Toornstra Leroy Fer Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties